Meta tag betekenis

Meta tag

In HTML zijn meta tags of meta-elementen tags in het kopgedeelte van jouw code die helpen bij het definiëren van de inhoud van een webpagina. Een meta tag voor beschrijvingen wordt bijvoorbeeld gebruikt door internetzoekmachines om een ​​beschrijving van jouw pagina in hun zoekresultaten weer te geven.

Er zijn verschillende soorten meta tags, maar de belangrijkste voor het indexeren van zoekmachines zijn de meta tag voor zoekwoorden en de meta tag voor de beschrijving. De zoekwoorden meta tag bevatten de woorden of woordgroepen die de inhoud van de pagina het best beschrijven. De meta tag voor de beschrijving bevat een korte beschrijving van de pagina met één of twee zinnen. Zowel de zoekwoorden als de beschrijving worden door zoekmachines gebruikt bij het toevoegen van een pagina aan hun index. Sommige zoekmachines gebruiken de beschrijving ook om de gebruiker een samenvatting van de inhoud van de pagina te tonen.

Hoewel de meeste zoekmachines de inhoud van een pagina ook gebruiken als manier om te bepalen hoe deze moet worden geïndexeerd, moet de maker van een webpagina er zeker van zijn dat deze meta tags de juiste trefwoorden en beschrijving bevat. Goed geschreven metatags kunnen helpen de pagina hoger te laten scoren in de zoekresultaten.

Meer SEO termen

Andere interessante onderwerpen

SEO Quiz

Hoe sterk is jouw SEO kennis?

Blog

Volg Online Marketing op de voet

Gratis SEO Scan

Hoe sterk is de SEO op jouw website?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over SEO & SEA