Blog2021-03-23T12:16:03+02:00

Online marketing blog

Alles
SEO
Google Ads
Social media
Linkbuilding
E-mail
E-commerce
Tools
Technologie
Mobile
Content

Core Web vitals: een nieuwe Google ranking factor

By |maart 17th, 2021|Categories: Zoekmachine Optimalisatie|

  Google kondigde in 2020 een nieuwe SEO ranking factor aan: Core Web Vitals. Verwachtte release datum: mei 2021. Deze nieuwe ranking factor meet de gebruikersvriendelijkheid van een website. Benieuwd wat deze Google Core Web [...]

SEO for journalists: optimaliseer je nieuwssite

By |februari 19th, 2021|Categories: Blog, Zoekmachine Optimalisatie|

Dagelijks verschijnen er tal van nieuwe artikelen op het internet. Journalisten en nieuwssites moeten hierdoor voortdurend strijden om de aandacht van het publiek. Om de online vindbaarheid van nieuwssites te verbeteren is het belangrijk om [...]

Een goede landingspagina opstellen: hoe doe je dat?

By |januari 8th, 2021|Categories: Zoekmachine Optimalisatie|

Een goede landingspagina zorgt voor meer bezoekers en uiteindelijk ook meer conversies. Maar wat is een landingspagina en nog belangrijker: hoe stel je een converterende landingspagina op? Je leest het allemaal in deze blog. Wat [...]

Content verwijderen uit Google Search

By |november 13th, 2020|Categories: Zoekmachine Optimalisatie|

Er zijn verschillende manieren waarmee je jouw content verwijdert uit Google Search. Google Search Console removals tool Permante removals Andere oplossingen Dit is vooral belangrijk voor website-eigenaars, SEO-ers en developers. Content verwijderen vanuit Google kan [...]

De SEO strategie om je concurrentie te verslaan

By |oktober 16th, 2020|Categories: Blog, Zoekmachine Optimalisatie|

Elke organisatie heeft een duidelijke SEO-strategie nodig. Of de focus nu ligt op content, techniek of autoriteit, je hebt een duidelijke strategische aanpak nodig! Wat is een goede SEO-strategie en waarom is dit zo belangrijk? [...]

Google RankBrain: brein van de zoekresultaten

By |oktober 9th, 2020|Categories: Blog, Zoekmachine Optimalisatie|

In 2015 introduceerde Google een nieuwe toevoeging aan hun toenmalige algoritme: Google RankBrain. Met deze update wou Google ervoor zorgen dat zoekresultaten nog beter gerangschikt worden. Wat is Google RankBrain? Hoe werkt het precies? En [...]

Orphan page: het verloren kind van je website

By |oktober 2nd, 2020|Categories: Blog, Zoekmachine Optimalisatie|

Webpagina’s zonder interne links terugvinden? Moeilijk maar niet onmogelijk! Heeft jouw website pagina’s die gebruikers en zoekmachines niet kunnen bereiken? Dit soort pagina’s noemt men orphan pages. In deze blog leren we je wat orphan [...]

Online marketing is een ongelooflijk divers en interessant vakgebied dat zich razendsnel verder ontwikkelt. Zoals we allemaal weten is marketing op het internet tegenwoordig helemaal anders dan vroeger. Gedaan zijn de peperdure offline marketing strategieën die nauwelijks te meten waren. Op het internet draait alles nu om ‘gratis’. In de online wereld heersen super efficiënte open businessmodellen die niet langer gericht zijn op de massa maar enkel op specifieke niches.

Als je onze online marketing blog volgt blijf je perfect op de hoogte van de allerlaatste digitale trends, en dat helemaal gratis! Bovendien leer je allerlei tips, ideeën en strategieën kennen die je meteen zelf kan gebruiken op jouw website. Klik op een categorie en maak kennis met de blogs die al over dat onderwerp geschreven zijn!

Wil je op de hoogte blijven van online marketing? Dan zit je op onze online marketing blog helemaal goed! Wekelijks verschijnen hier nieuwe artikelen rond SEO, Google Ads, social media, e-mailmarketing, linkbuilding en vele andere onderwerpen. Daarnaast vind je hier ook handige tools en plugins en nog zoveel meer. De meeste aandacht gaat naar SEO, maar ook advertising en social media komen regelmatig aan bod. Geen enkele firma is erin geslaagd om zo goed te profiteren van de ontelbare mogelijkheden van het internet als Google. Daarom geven we in onze blogs ook voldoende aandacht aan deze zoekmachinereus.

In de tabel hieronder vind je in de linkerkolom onze diverse categorieën. In de kolom met trefwoorden krijg je een beter beeld van de besproken onderwerpen.

Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in op onze maandelijkse nieuwsbrief en ontdek als eerste al de nieuwe trends van online marketing.

  Voornaam

  Naam

  E-mailadres

  Beste online marketing blogs van België

  Zoals we hierboven vermeldden is online marketing een ongelooflijk divers en interessant vakgebied dat zich razendsnel verder ontwikkelt. De beschikbare kennis rond online marketing groeit dagelijks en vind je niet enkel meer terug op bekende websites. We lijsten hieronder de beste online marketing blogs van België op.

  1. Bloovi

  De offline en online marketing blog van Bloovi deelt dagelijks nieuws, kennis en content aan generatie D. Deze generatie is direct verbonden met alles wat digitaal is dankzij zijn/haar leven, werk en toekomst. Bloovi is hier enorm nieuwsgierig naar en helpt hen door inspirerende content af te leveren.

  2. Dallas

  Op de blog van Dallas uit Antwerpen vind je heel wat kennis en insights over inbound marketing, content marketing, cases, etc.

  3. Dailybits

  Dailybits is de technische blog van Herman Maes. In deze blog bespreekt hij voornamelijk digital projectmanagement en technische marketing in combinatie met de aankomende GDPR wetgeving.

  4. WiSEO

  WiSEO, opgestart door Frederik Vermeire, zet al zijn SEO-kennis op een rijtje in zijn digital marketing blog. Deze SEO-experts volgen alle nieuwe SEO-trends op de voet en geven je massa’s tips en tricks om zelf aan de slag te gaan.

  5. Onlyhumans

  Met de blog van Onlyhumans blijf je up-to-date over alle weetjes, trends en nieuwtjes rond branding, marketing en storytelling. Je krijgt een kijkje achter de schermen, ontdekt tal van cases en komt de eerste nieuwtjes te weten.

  6. Mia

  Wil je meer te weten komen over recente trends & inzichten uit web development en inbound marketing? Dan kan de blog van Mia hier je van voorzien.

  7. Invisible Puppy

  Via de blog van Invisible Puppy uit Gent verruim je je kennis en verkrijg je inzichten uit de wereld van digital marketing.

  8. Intracto

  De blog van Intracto zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle laatste nieuwtjes en ontwikkelingen uit de digitale wereld. Zo belichten ze regelmatig enkele projecten en cases en delen ze tal van tips & tricks.

  9. Duke & Grace (voordien Wijs)

  Bij Duke & Grace vanuit Gent geven de marketeers hun inzicht op tal van trends uit het digitale landschap.

  10. Kingsberry

  Bij de blog van Kingsberry zit je goed wanneer je op zoek bent naar marketingkennis of inspiratie.

  Waarom we deze blog-artikelen schrijven?

  We lazen (en lezen nog steeds!) veel blogberichten over online marketing, maar kwamen er eigenlijk nooit één tegen die alle aspecten ervan op een diepgaande wijze bespreekt. Dat is dan ook de reden waarom we met onze online marketing blog gestart zijn. We willen een online marketing blog aanbieden die de meest actuele informatie rond zoekmachineoptimalisatie, Google Ads en social media bevat.

  Quasi elke onderneming heeft tegenwoordig een eigen website. Daardoor is de online concurrentie ongemeen scherp. SEO en SEA zijn daarom onontbeerlijk voor elke firma die online bezoekers wil aantrekken én behouden, niet alleen nu maar ook in de toekomst. SEO- en SEA-vriendelijke websites zijn het resultaat van de juiste strategie en het respecteren van de correcte zoekmachine-richtlijnen. Ook al pas je maar een deel van de adviezen van onze online marketing blog toe, je website en bezoekersaantallen zullen er maximaal baat van hebben.

  Quasi elke onderneming heeft tegenwoordig een website. Gevolg: de concurrentie op het internet is ongemeen scherp. SEO en SEA zijn daarom onontbeerlijk voor elke firma die online bezoekers wil aantrekken én behouden, niet alleen nu maar ook in de toekomst. SEO en SEA vriendelijke websites zijn het resultaat van de juiste strategie en het respecteren van de correcte zoekmachine richtlijnen. Ook al pas je maar een deel van de adviezen van onze online marketing blog toe, je internetsite en bezoekersaantallen zullen er maximaal baat van hebben.

  Bronnen

  Benieuwd waar we de inspiratie en kennis voor onze online marketing blog vandaan halen? Wel, op de eerste plaats uit de dagdagelijkse praktijk. Wekelijks spitsen we ons toe op onderwerpen die leven bij onze klanten en waarvan we zelf vinden dat we er ook wat meer over moeten weten. Veelgemaakte SEO fouten en leuke cases vormen daarnaast eveneens een goede bron van inspiratie.

  Binnen Online Marketing Monkey vinden we het erg belangrijk om ons permanent bij te scholen. Daarom besteden we zo’n 20 procent van onze tijd aan opleiding. We proberen up-to-date te blijven door de belangrijkste Amerikaanse online marketing blogs, zoals MOZ en Search Enginge Watch, op de voet te volgen. Zeker de “Beginners guide to Online Marketing” van MOZ is voor beginnende internetmarketeers een must-read. Daarnaast verschaft ook Google zelf ons veel interessante kennis via onder meer Google Webmasters en Brian Dean. Bezoeken aan de grotere marketing beurzen in Europa en Amerika vormen eveneens een belangrijke bron van kennis. En uiteraard zijn de laatste e-boeken over zoekmachineoptimalisatie, advertising en social media even belangrijk.

  CategorieAantal berichtenTags en trefwoorden

  Content

  6Zoekwoorden en content, content marketing, duplicate content, content creatie, zoekwoorden, inspiratie, copywriting, videoproductie

  e-commerce

  12Website, webshop, checklist nieuwe site, conversiepercentage, online verkoop, online vertrouwen, levering, conversie, Google Trusted Stores, Check-out

  E-mailmarketing

  3Nieuwsbrief, mailing, Mailchimp, service na verkoop, grotere e-maildatabase, Gmail, deliverability, klantenserive

  Linkbuilding

  19Linkbuilding tips, partnerwebsites, social media, tips linkbuilding, relevante links leggen, tips linkbuilding, meer backlinks krijgen, link-analyse, guest blogging, actief links vragen en zoeken, Google Pinguin 3, betalende links, backlinks

  Mobile

  10Mobile device, mobiele websites, smartphones, apps, responsive design, mobile indexing, mobiele meta tags, mobile friendly websites, mobiele gebruikers, Mobilegeddon, web stories

  SEA – Google Ads

  19Remarketing, Google Ads, Google Ads doelgroep, Google advertenties, Google Ads budget, Google Ads opstellen, Google Ads optimaliseren, starten met Google Ads, Google Ads campagnes verbeteren, Google shopping campagnes optimaliseren

  SEO

  77Search Engine Optimization, Screaming Frog, SEO & samengestelde woorden, SEO entiteiten, SEO websites, YouTube SEO adviezen, bouwstenen SEO-tekst, local SEO, structured data en SEO, zero click searches, SEO website optimaliseren, 301-redirects, website indexatie, SEO trends, meta-description tag, SEO-analyse, robots.txt-bestand, vaakvoorkomende SEO-fouten, Google core updates, scoren in de zoekresultaten, belangrijkste SEO-factoren, long-tail keywords, niche zoekwoorden, zoekwoorden onderzoek, SEO webshops

  Social Media

  13Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Twitter, Google My Business, Pinterest, Snapchat, sharen, hashtags, content creatie, LinkedIn bedrijfspagina, LinkedIn stories, clicks uit social media, adverteren via Facebook, Facebook shopping, Whatsapp, Google+

  Technologie

  8Google Analytics, Google Sibyl, Google guidelines, Google kolibrie, Google Pinguin, Google Panda,

  SEO Tools

  14Google PageRank, SEO-audit, Link Explorer Moz, zoekwoordplanners, Screaming Frog, Google Tag Manager, Google Keyword Planner, Pagespeed insights, Keywordtool.io, gratis SEO-tools, Semrush, keyword checker, laadsnelheid checker

  Totaal

  181