seo tools

De 10 beste SEO tools

Hoog online ranken in de zoekresultaten, het gaat niet vanzelf. Er moet keihard voor gewerkt worden en het is een on-going SEO activiteit. Het heeft geen zin om eenmalig eens goed je site op orde te zetten voor Search Engine Optimization en daarna er maanden niets meer aan te doen. Daarvoor hebben Google Panda en Pinguïn het SEO landschap te veel verandert. Een website moet het verdienen om de topposities in de zoekresultaten te bereiken en om er daarna ook te blijven. Om zover te geraken helpt het om de beste van de klas te zijn en super interessante content voor je doelgroep te creëren. Gelukkig zijn er een aantal handige gratis SEO tools om hierbij te helpen.

In dit artikel 10 gratis SEO tools die helpen om topposities in de zoekmachines in te nemen.

1. FatRank Keyword Rank Checker

De FatRank tool is een super handige plugin voor Google Chrome. Het is volledig gratis en eenvoudig te downloaden. In een mum van tijd heb je de ranking van een zoekwoord op Google.be ontdekt. Gedaan dus met pagina per pagina in de SERPs af te gaan wat de juiste positie is van je keyword.
fat joe

2. Anker tekst Remove’em Tool

De Anker tekst Remove’em tool analyseert de verscheidenheid van de ankerteksten van een website. Het geeft aan welke ankerteksten over-geoptimaliseerd zijn. Is dat het geval, dan doet u er best aan ze aan te passen.

ankertekst

3. XML Sitemap Tester

De sitemap is een URL waarop de structuur van een website staat. Een goedwerkende en actuele sitemap maakt het leven van zowel je bezoekers als de zoekmachines gemakkelijker. XML Sitemap testing tool checkt of je sitemap wel in orde is.

sitemap

4. Ubersuggest

Zoekwoord analyse is één van de aller belangrijkste stappen van een succesvolle SEO campagne. Het is cruciaal dat de juiste zoekwoorden op je website staan. De Ubersuggest helpt hierbij en genereert een enorm aantal zoekwoord-ideeën.

Ubersuggest

5. Google Trends

De Google Trends is nog zo’n handig SEO instrument om na te gaan hoe bepaalde zoekopdrachten seizoensgebonden zijn. Altijd handig om weten zodat je al voor de piekperiode actie kan ondernemen.

google-trendsn

6. Clean HTML tool

De ‘ Convert Word documents to Clean HTML Tool ‘ is een praktisch tooltje om Word teksten, die meestal vol onmogelijke tekens zitten, om te zetten naar zuivere html teksten.

html

7. Image SEO Tool

Image SEO bekijkt een webpagina en onderzoekt of de afbeeldingen erop de standaard SEO regels volgen: heeft een beeld een alt-tekst ? Hoe gaat het om met height/width ?

image tool

8. Copyscape

De Copyscape tool wordt gebruikt om te controleren op duplicate content en of de content van uw website wel origineel is.

copyscape

9. Pingdom Website Speed Test Tool

Hoe sneller je website, hoe liever zoekmachines het hebben. De Pingdom tool is een erg handige SEO tool om de snelheid van een website te analyseren. Het geeft een goed inzicht welke onderdelen van een webpagina voor vertraging zorgen. Het laat je ook toe de snelheid van concurrenten te onderzoeken.

pingdom

10. SEO MozBar

Super praktische SEO tool voor Firefox of Chrome browsers. De MozBar verschaft direct praktische zoekmachine informatie van elke webpagina die je bezoekt, zoals page autority, hoe het is gesteld met het aantal inbound links, analyse van de meta’s, ect. Kortom een must-have voor iedere online marketeer.

seo moz tool