seo tools

SEO tools : de beste 10 gratis tools voor onpage optimalisatie

Goed online scoren in de zoekresultaten, het gaat niet vanzelf. Er moet keihard voor gewerkt worden en het is een on-going activiteit. Het heeft geen zin om eenmalig eens goed uw site op orde te zetten voor SEO en daarna er weken niets meer aan te doen. Daarvoor hebben Google Panda en Google Pinguïn het SEO landschap te veel verandert. Uw website moet het verdienen om de top te bereiken en om er daarna ook te blijven. Om zover te geraken helpt het om de beste van de klas te zijn en om super interessante content voor uw doelgroep te maken. Gelukkig zijn er ook een aantal gratis SEO tools om te helpen.

In dit artikel 10 gratis SEO tools die helpen om topposities in de zoekmachines in te nemen.

1. Alexa tool

Alexa geeft een inzicht hoe uw website het doet ten opzicht van uw concurrenten: global alexa ranking, bounce rate, gebruikte zoekwoorden, de belangrijkste linkpartners en nog veel meer.

alexa

2. Anker tekst Remove’em Tool

De Anker tekst Remove’em tool analyseert de verscheidenheid van de ankerteksten van een website. Het geeft aan welke ankerteksten over-geoptimaliseerd zijn. Is dat het geval, dan doet u er best aan ze aan te passen.

ankertekst

3. XML Sitemap Inspector

De sitemap is een webpage waarop de structuur (zoals links en categorieën) van uw site staat. Een goedwerkende en geüpdatet sitemap maakt het leven gemakkelijker voor zowel uw bezoekers als de zoekmachines gemakkelijker. XML Sitemap Inspector checkt of uw sitemap in orde is en repareert gratis.

sitemap

4. WordStream

Zoekwoord analyse is één van de aller belangrijkste stappen van een succesvolle SEO campagne.Het is cruciaal dat de juiste zoekwoorden op uw site staan. De WordStream keyword tool helpt hierbij en genereert een enorm aantal zoekwoord-ideeën.

wordstream

5. SEOBIN Tool om de title tag en meta description te controleren

De SEOBIN Tool is handig om ideeën op te doen voor title tags en meta description. Bovendien ziet u ook direct welke teksten uw concurrenten te gebruiken !

seobin

6. Clean HTML tool

De ‘ Convert Word documents to Clean HTML Tool ‘ is een handig, gratis tooltje om Word teksten, die vol onmogelijke tekens zitten, om te zetten naar zuivere html teksten.

html

7. Image SEO Tool

De Image SEO tool bekijkt een webpagina en onderzoekt of de beelden de standaard SEO regels volgen: heeft een beeld een alt-tekst ? Hoe gaat het om met height/width ?

image tool

8. Copyscape

De Copyscape tool wordt gebruikt om te controleren op duplicate content en of de content van uw website wel origineel is.

copyscape

9. Pingdom Website Speed Test Tool

Hoe sneller uw website, hoe liever zoekmachines het hebben. De Pingdom tool is een erg handige SEO tool om de snelheid van uw website te analyseren. Het geeft een goed inzicht welke onderdelen van een webpagina voor vertraging zorgen. Het laat u ook toe de snelheid van uw concurrenten te onderzoeken.

pingdom

10. SEO MozBar

Super praktische SEO tool voor Firefox of Chrome browsers. De MozBar verschaft u direct praktische zoekmachine informatie van elke webpagina die u bezoekt, zoals page autority, hoe het is gesteld met het aantal inbound links, analyse van de meta’s, ect. Kortom een must-have voor iedere online marketeer.

seo moz tool