HLN shop banner

Google Ads voor HLN Shop

HLN Shop is een onderdeel van HLN.be, de bekende Belgische krant die wordt uitgegeven door DPG Media. Het Laatste Nieuws wil haar lezers niet alleen goede content aanbieden maar ook laten profiteren van mooie wekelijkse deals. Via het subdomain shop.hln.be kan je er onder meer profiteren van tijdelijke aanbiedingen van boeken, tickets, gezondheidsproducten en andere huisproducten.

Het project

Het meeste online verkeer op HLN Shop komt via links en reclame bannering van de moedersite hln.be zelf. DPG Media wilde echter een extra verkoopskanaal erbij en starten om de weekdeals via Google Ads te promoten. Dit om ook niet HLN-lezers te bereiken. Hiervoor zijn ze op zoek gegaan naar een Google Ads specialist, en bij Online Marketing Monkey uitgekomen.

Aanpak & werkwijze

Wekelijks stonden er 1 of 2 zeer diverse super deals in de aanbieding. Dat kon gaan van een stripreeks over Guust Flater, over een moestuintafel of een elektrische fiets. Voor elke aanbieding werkten we een zoekwoorden onderzoek uit. Dit om te achterhalen waarop potentiële kopers online precies zochten. Wekelijks maakten we dus voor elke deal een aparte campagne, met 2 advertentiegroepen en per advertentiegroep minimaal 2 advertenties.

Parallel deelden we ook onze Google Ads kennis met HLN Shop zodat ze zelf op termijn konden overnemen.

Het resultaat

De resultaten hingen erg af van het type deal en de hoogte van de korting. Een stripreeks over Guust Flater spreekt de gemiddelde Vlaming veel minder aan dan bijvoorbeeld een elektrische fiets. Met de nodige aandacht om de kost per conversie onder het gewenste niveau te houden, werden er mooie resultaten geboekt.