Online marketing blog

Hoe bepaal je het Google Ads budget?

“Wat is het budget dat we moeten inzetten op Google Ads?” Dit is een van de meest voorkomende vragen die wij krijgen rond Google Ads. Er is hier geen eenduidig antwoord op. Er zijn verschillende…

Lees meer
Google Ads

Google’s AI Overviews zullen SEO grondig veranderen

Onder de vele nieuwe technologieën en AI-tools die tijdens de Google I/O conferentie van 14 mei 2024 werden gedemonstreerd, viel de nieuwe functie voor Google Zoeken, genaamd Google AI Overview, voor mij als SEO-er uiteraard vooral op. Zoals gebruikelijk was er weer de nodige paranoia over de negatieve impact ervan op organisch verkeer. In dit artikel onderzoek of die gegrond is, leggen we uit wat Google AI Overviews (AIO afgekort) zijn en onderzoeken we welke impact ze hebben op SEO & Google Zoeken.

Lees meer
Zoekmachine Optimalisatie
canonical tag

De Canonical Tag uitgelegd

Unieke en relevante content op je website, daarmee maak jij meestal al het verschil in de zoekresultaten. Het gebeurt echter vrij vaak dat 2 of meer webpagina’s op je site ongeveer dezelfde inhoud bevatten. Maar…

Lees meer
Zoekmachine Optimalisatie
Google Core Web Vitals

Core Web vitals: een SEO ranking factor

Als je naar de dokter gaat, controleert die een aantal algemene gezondheidsindicatoren zoals de ademhaling, lichaamstemperatuur, aantal hartslagen per minuut, bloeddruk, BMI, enz. Google doet eigenlijk net hetzelfde om websites te beoordelen qua gebruiksvriendelijkheid met…

Lees meer
Zoekmachine Optimalisatie
kwaliteitsscore google ads

Google Ads kwaliteitsscore

Adverteer je via Google, dan krijg je te maken met de fameuze Google Ads kwaliteitsscore. Het is een score op zoekwoordniveau die aangeeft hoe de advertentiekwaliteit presteert ten opzichte van andere adverteerders. Ze kan misschien…

Lees meer
Google Ads
Bing SEO

Bing SEO vs Google SEO

Google heeft het online zoeken de afgelopen 20 jaar gedomineerd. Sinds Microsoft in 2023 ChatGPT heeft opgenomen in haar zoekmachine, kende Bing een sterke groei. Meer dan tijd dus voor elke SEO’er om in 2024…

Lees meer
Zoekmachine Optimalisatie

Marketing Blog

Online marketing is een ongelooflijk divers en interessant vakgebied dat zich razendsnel verder ontwikkelt. Zoals we allemaal weten, is marketing op het internet tegenwoordig helemaal anders dan vroeger. Gedaan zijn de peperdure offline marketing strategieën die nauwelijks te meten waren. Op het internet draait alles nu om ‘gratis’. In de online wereld heersen super efficiënte open businessmodellen die niet langer gericht zijn op de massa maar enkel op specifieke niches.

Mee zijn met de laatste online marketing trends

Als je onze online marketing blog volgt, blijf je perfect op de hoogte van de allerlaatste digitale trends, en dat helemaal gratis! Bovendien leer je allerlei tips, ideeën en strategieën kennen die je meteen zelf kan gebruiken op jouw website. Klik op een categorie en maak kennis met de blogs die al over dat onderwerp geschreven zijn!

Wil je op de hoogte blijven van online marketing? Dan zit je op onze online marketing blog helemaal goed! Wekelijks verschijnen hier nieuwe artikelen rond SEO, Google Ads, social media, e-mailmarketing, linkbuilding en vele andere onderwerpen. Daarnaast vind je hier ook handige tools, plugins en nog zoveel meer. De meeste aandacht gaat naar SEO, maar ook advertising en social media komen regelmatig aan bod. Geen enkele firma is erin geslaagd om zo goed te profiteren van de ontelbare mogelijkheden van het internet als Google. Daarom geven we in onze blogs ook voldoende aandacht aan deze zoekmachinereus.

Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in op onze maandelijkse nieuwsbrief en ontdek als eerste al de nieuwe trends van online marketing.

  Voornaam

  Naam

  E-mailadres

  De beste online marketing blogs van België

  Zoals we hierboven vermeldden is online marketing een ongelooflijk divers en interessant vakgebied dat zich razendsnel verder ontwikkelt. De beschikbare kennis rond online marketing groeit dagelijks en vind je niet enkel meer terug op bekende websites. We lijsten hieronder de betere online marketing blogs van België op.

  1. Bloovi

  De offline en online marketing blog van Bloovi deelt dagelijks nieuws, kennis en content aan generatie D. Deze generatie is direct verbonden met alles wat digitaal is dankzij zijn/haar leven, werk en toekomst. Bloovi is hier enorm nieuwsgierig naar en helpt hen door inspirerende content af te leveren.

  2. Dallas

  Op de blog van Dallas uit Antwerpen vind je heel wat kennis en insights over inbound marketing, content marketing, cases, etc.

  3. Dailybits

  Dailybits is de technische blog van Herman Maes. In deze blog bespreekt hij voornamelijk digital projectmanagement en technische marketing in combinatie met de aankomende GDPR wetgeving.

  4. WiSEO

  WiSEO, opgestart door Frederik Vermeire, zet al zijn SEO-kennis op een rijtje in zijn digital marketing blog. Deze SEO-experts volgen alle nieuwe SEO-trends op de voet en geven je massa’s tips en tricks om zelf aan de slag te gaan.

  5. Onlyhumans

  Met de blog van Onlyhumans blijf je up-to-date over alle weetjes, trends en nieuwtjes rond branding, marketing en storytelling. Je krijgt een kijkje achter de schermen, ontdekt tal van cases en komt de eerste nieuwtjes te weten.

  6. Mia

  Wil je meer te weten komen over recente trends & inzichten uit web development en inbound marketing? Dan kan de blog van Mia hier je van voorzien.

  7. Invisible Puppy

  Via de blog van Invisible Puppy uit Gent verruim je je kennis en verkrijg je inzichten uit de wereld van digital marketing.

  8. iO (voorheen Intracto)

  De blog van Intracto zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle laatste nieuwtjes en ontwikkelingen uit de digitale wereld. Zo belichten ze regelmatig enkele projecten en cases en delen ze tal van tips & tricks.

  9. Duke & Grace (voordien Wijs)

  Bij Duke & Grace vanuit Gent geven de marketeers hun inzicht op tal van trends uit het digitale landschap.

  10. Kingsberry

  Bij de blog van Kingsberry zit je goed wanneer je op zoek bent naar marketingkennis of inspiratie.

  Waarom we deze blog-artikelen schrijven?

  We lezen veel blogberichten over online marketing, maar kwamen er eigenlijk nooit een Belgische online marketing blog tegen die alle aspecten ervan op een diepgaande wijze bespreekt. Dat is dan ook de reden waarom we met onze online marketing blog gestart zijn. We willen een online marketing blog aanbieden die de meest actuele informatie rond SEO, Google Ads en social media bevat.

  Quasi elke onderneming heeft tegenwoordig een eigen website. Daardoor is de online concurrentie ongemeen scherp. SEO en SEA zijn daarom onontbeerlijk voor elke firma die online bezoekers wil aantrekken én behouden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. SEO- en SEA-vriendelijke websites zijn het resultaat van de juiste online strategie en het respecteren van de correcte SEO-richtlijnen. Ook al pas je maar een deel van de adviezen van onze online marketing blog toe, je bezoekersaantallen, leads en conversies zullen er maximaal baat bij hebben.

  Bronnen

  Benieuwd waar we de inspiratie en kennis voor onze online marketing blog vandaan halen? Wel, op de eerste plaats uit de dagdagelijkse praktijk. Wekelijks spitsen we ons toe op onderwerpen die leven bij onze klanten en waarvan we zelf vinden dat we er ook wat meer over moeten weten. Veelgemaakte SEO fouten en leuke cases vormen daarnaast eveneens een goede bron van inspiratie.

  Binnen Online Marketing Monkey vinden we het erg belangrijk om ons permanent bij te scholen. Daarom besteden we zo’n 10 procent van onze tijd aan opleiding en bijscholing. We proberen up-to-date te blijven door de bekende Amerikaanse online marketing blogs, zoals MOZ en Search Enginge Journal, op de voet te volgen. Zeker de “Beginners guide to Online Marketing” van MOZ is voor beginnende internetmarketeers een must-read. Daarnaast verschaft ook Google zelf ons veel interessante kennis via onder meer Google Webmasters en Brian Dean. Bezoeken aan de grotere marketing beurzen in Europa en Amerika vormen eveneens een belangrijke bron van kennis. En uiteraard zijn de laatste e-boeken over zoekmachineoptimalisatie, advertising en social media even belangrijk.

  Categorie

  Tags & zoekwoorden

  Zoekwoorden en content, content marketing, duplicate content, content creatie, zoekwoorden, inspiratie, copywriting, videoproductie

  Website, webshop, checklist nieuwe site, conversiepercentage, online verkoop, online vertrouwen, levering, conversie, Google Trusted Stores, Check-out

  Nieuwsbrief, mailing, Mailchimp, service na verkoop, grotere e-maildatabase, Gmail, deliverability, klantenserive

  Linkbuilding tips, partnerwebsites, social media, tips linkbuilding, relevante links leggen, tips linkbuilding, meer backlinks krijgen, link-analyse, guest blogging, actief links vragen en zoeken, Google Pinguin 3, betalende links, backlinks

  Mobile device, mobiele websites, smartphones, apps, responsive design, mobile indexing, mobiele meta tags, mobile friendly websites, mobiele gebruikers, Mobilegeddon, web stories

  Remarketing, Google Ads, Google Ads doelgroep, Google advertenties, Google Ads budget, Google Ads opstellen, Google Ads optimaliseren, starten met Google Ads, Google Ads campagnes verbeteren, Google shopping campagnes optimaliseren

  Search Engine Optimization, Screaming Frog, SEO & samengestelde woorden, SEO entiteiten, SEO websites, YouTube SEO adviezen, bouwstenen SEO-tekst, local SEO, structured data en SEO, zero click searches, SEO website optimaliseren, 301-redirects, website indexatie, SEO trends, meta-description tag, SEO-analyse, robots.txt-bestand, vaakvoorkomende SEO-fouten, Google core updates, scoren in de zoekresultaten, belangrijkste SEO-factoren, long-tail keywords, niche zoekwoorden, zoekwoorden onderzoek, SEO webshops

  Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Twitter, Google My Business, Pinterest, Snapchat, sharen, hashtags, content creatie, LinkedIn bedrijfspagina, LinkedIn stories, clicks uit social media, adverteren via Facebook, Facebook shopping, Whatsapp, Google+

  Google Analytics, Google Sibyl, Google guidelines, Google kolibrie, Google Pinguin, Google Panda

  Google PageRank, SEO-audit, Link Explorer Moz, zoekwoordplanners, Screaming Frog, Google Tag Manager, Google Keyword Planner, Pagespeed insights, Keywordtool.io, gratis SEO-tools, Semrush, keyword checker, laadsnelheid checker