SEO Quotes

Bij Online Marketing Monkey zijn we gedreven om jouw online aanwezigheid een boost te geven met SEO en Google Ads. Op deze pagina tonen we je onze visie aan de hand van SEO quotes. Deze quotes vormen de basis van onze diensten en inspireren ons tijdens onze projecten.

Ranken in Google Search

“The best place to hide a dead body is the second page of Google search.”

Dit klinkt misschien wel als een grappige uitspraak, maar er zit zeker wel waarheid in. Onderzoek heeft uitgewezen dat wel 91% van de Google gebruikers niet verder kijkt dan de eerste 10 resultaten. Sterker nog, maar liefst 50% van de gebruikers kijkt niet eens verder dan de eerste 3 zoekresultaten.

Bron onbekend

Zoeken

Zoekwoorden onderzoek

“Think about what the user is going to type”

Deze quote past perfect bij een zoekwoorden onderzoek. Om goede zoekwoorden te vinden, moet je je verplaatsen in de gebruikers. Je moet jezelf afvragen wat zij willen weten en hoe ze dit opzoeken. Dit kan bijvoorbeeld een verkeerde of andere schrijfwijze zijn, verschillende synoniemen die gebruikt worden of een woordengroep.

SEO quote van Matt Cutts

SEO copywriting

“The only way to win at content marketing is for the reader to say, ‘This was written specifically for me.”

Houdt rekening met deze quote wanneer je content schrijft. Gebruikers zoeken zaken op en willen snel en gemakkelijk het antwoord vinden op hun vraag. Het vak ‘Mensen vragen ook‘ is een goede manier om snel iets te vinden, Google gebruikers kijken dan ook vak naar dit vak. Het is dus interessant om de vragen uit ‘Mensen vragen ook’ als inspiratie te gebruiken voor jouw SEO copywriting.

SEO quote van Jamie Turner

De ultieme handleiding voor SEO copywriting
Google Mum

Laadsnelheid

“The slower your sites load, the more visitors and revenue you’ll lose out on.”

Mensen hebben tegenwoordig heel erg weinig geduld als het gaat over zaken opzoeken en wachten op websites. Als je website traag is en  bepaalde pagina’s een lage laadsnelheid heeft, zullen veel bezoekers afhaken en naar de concurrentie gaan. Zorg daarom dus dat de content zoals afbeeldingen die je op je website zet niet te zwaar zijn.

SEO quote van Anna Crowe

Linkbuilding

“The best source of a link is a website that is both considered authoritative and relevant to your website.”

Linkbuilding is niet altijd gemakkelijk, maar toch wel belangrijk voor je pagina’s. Zorg er voor dat je niet gewoon backlinks hebt van pagina’s met een hoge autoriteit, maar zorg er ook voor dat ze relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit is niet gemakkelijk en zal veel tijd en moeite in beslag nemen, maar het is zeker de moeite waard.

SEO quote van Helen Pollitt

link
SEO trends 2022

SEO

SEO is a noun, verb and adjective.

SEO vraagt heel wat werk op veel verschillende vlakken. SEO bestaat uit 4 belangrijke elementen die allemaal essentieel zijn om je online aanwezigheid en je website te optimaliseren. Je moet werken aan kwaliteitsvolle content, on- en off-page optimalisatie en alle technische aspecten van je website. 

SEO quote van Todd Malicoat

Zoekwoorden

““Everything starts with a keyword with SEO.””

Voor elke handeling binnen SEO moet je het juiste zoekwoord kiezen. Om aan goede SEO copywriting te doen kun je niet zonder een grondig zoekwoorden onderzoek. De content zelf, de titels en zelfs de meta beschrijving moeten gebaseerd zijn op je zoekwoord zodat je kans maakt op een hoge ranking en gevonden wordt door de juiste doelgroep.

SEO quote van Brian Dean

'mensen vragen ook'
search

Google Search

“Je bent tegen niemand eerlijker dan tegen Google Search.”

Google crawlt je volledige pagina van top tot teen. Zaken die de lezers bijvoorbeeld niet zien, zal Google vast en zeker wel zien. Zorg er dus voor dat je pagina’s er niet enkel goed uitzien, maar dat ze ook inhoudelijk goed zitten en dat de achterliggende techniek correct is uitgevoerd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je correct gebruikmaakt van h1, h2 en h3.

SEO quote van Constanze Kurz

Google E-E-A-T

“Google only loves you when everyone else loves you first.”

Google wil dat de content die je schrijft vooral gericht is op de gebruikers en interessant en relevant is voor de lezers. Dat probeert Google ook te doen aan de hand van zijn E-E-A-T richtlijnen, zo zijn websites gemotiveerd om hun expertise en ervaring te tonen in hun content. Zo winnen ze het vertrouwen van zowel Google als de gebruikers.

SEO quote van Wendy Piersall

E-E-A-T Trust
google ads

Ranken in Google

“You really have to create legitimately great content and a legitimately great website to rank in Google.”

Tegenwoordig zijn er enorm veel websites en is er enorm veel content beschikbaar. Dat is natuurlijk goed voor de Google-gebruikers, maar dat betekent ook meer concurrentie. Iedereen die gevonden wil worden, streeft naar een hoge score in Google. En Google-gebruikers zullen nu eenmaal sneller klikken op de top 3 resultaten dan deze eronder. Ook als een website te ingewikkeld is en waar de gebruiker moeilijk kan terugvinden wat hij nodig heeft, zal weinig verkeer hebben.

SEO quote van Brian Dean

Indexering

“Crawling is not a guarantee you’re indexed.”

Je kan een indexering aanvragen, dan zal Google je pagina crawlen. Dit wil echter niet meteen zeggen dat je pagina geindexeerd zal worden. Het kan zijn dat er fouten aanwezig zijn of dubbele pagina’s waardoor Google een bepaalde pagina niet zal indexeren. Je kunt een index aanvragen of eventuele fouten vinden in de Google Search Console.

SEO quote van Rand Fishkin

crawlen

SEO

“SEO is geen one trick pony, het is hard werken op best wel veel vlakken.”

SEO neemt veel tijd in beslag. Het bevat heel wat elementen die allemaal ook tijd en moeite kosten. Je bent eigenlijk nooit klaar met SEO. Trends veranderen constant en ook binnen online marketing blijven zaken evolueren. Alles moet telkens opnieuw geüpdatet en geoptimaliseerd worden om ook nieuwe concurrentie voor te zijn en aan nieuwe richtlijnen te voldoen.

SEO quote van James Groenemans

SEO

“SEO is a marathon, not a sprint.”

Bij een goede SEO-aanpak volstaat het niet om slechts enkele zaken snel te doen en daarna te stoppen. Je kan eigenlijk nooit klaar zijn met SEO. Het kan een lange weg zijn om een hoge score te krijgen in Google-zoekresultaten en je website volledig te optimaliseren. Alles kan na een tijdje wel een update of nog meer optimalisatie gebruiken.

SEO quote van Neil Patel

SEO bureau versie 2
Domain authority

Domain authority

“never, ever, ever use a subdomain or a separate root domain to host your blog.”

Heel wat mensen maken de fout dat ze subdomeinen of aparte hoofddomeinen gebruiken om hun blog te hosten, maar dat is eigenlijk geen goed idee. Als je een subdomein gebruikt zal je domein autoriteit en de mogelijke rankings die je daardoor krijgt namelijk gesplitst worden. Het is beter voor je SEO om alles in submappen te behouden.

SEO quote van Rand Fishkin

SEO specialisatie

“What you’re good at and what you enjoy doing becomes clear the longer you do SEO.”

SEO heeft heel wat verschillende onderdelen. In het begin is het vaak wat zoeken wat jij goed en graag doet. Wanneer je al een lange tijd bezig bent met SEO, weet je wat jouw ding is en wat niet. De ene is misschien liever bezig met technische SEO terwijl de andere eerder de voorkeur geeft aan content creatie. Elk teamlid kan zich zo gaan specialiseren in wat hij of zij graag doet om betere resultaten te bekomen. 

SEO quote van Lily Ray

SEO specialisatie
SEO werk

SEO

“SEO is gewoon veel werk!

SEO is zeker niet op een week of zelfs op een maand klaar. Je moet er voortdurend op werken om je website te blijven optimaliseren. Waarom? Er komen steeds nieuwe concurrenten bij waardoor je verouderde content moet updaten. Ook nieuwe content is nodig en moet telkens geoptimaliseerd worden. Als je SEO goed wilt uitvoeren moet je er heel wat tijd insteken, maar het heeft dan ook heel wat voordelen.

SEO quote van Joost de Valk

Rocket science

“SEO is only not seen as rocket science by those who already know it.”

SEO is voor mensen een moeilijk begrip en wordt ook vaak verkeerd begrepen. Velen zien het een beetje als “tovenarij”, terwijl SEO eigenlijk vooral uitgaat van logische zaken. SEO is vrij toegankelijk met de juiste tools en expertise. Ook de resultaten van SEO zijn niet onzichtbaar, ook al denken velen van wel. Een goede SEO-strategie is eigenlijk gebaseerd op gezond verstand en data.

SEO quote van Danny Sullivan

rocket science
SEO blog optimalisatie

SEO

“It is not the job of SEO to make a pig fly.

“It is the job of the SEO to genetically re-engineer the website so that it becomes an eagle” Zo gaat deze quote verder. Met SEO kan je geen onmogelijke dingen doen. Als bepaalde content gewoonweg niet meer of minder relevant is, maak je beter nieuwe content om zo je website te optimaliseren en hoger te laten scoren in de zoekresultaten. 

SEO quote van Bruce Clay

Website optimaliseren

“If you’re going to build a website, make sure to have a website that Google would be embarrassed not to rank for its main keywords.”

Tegenwoordig bestaan er enorm veel websites en dat betekent ook enorm veel concurrentie. Jouw website moet er niet alleen goed uitzien voor de bezoekers maar ook voor Google. Zorg er dus voor dat jouw content relevant en waardevol is en dat je website ook gebruiksvriendelijk is. Zonder deze zaken zal je niet hoog ranken. Met kwalitatieve linkbuilding en relevante SEO copywriting kan je al veel hoger scoren.

SEO quote van Barry Schwartz

Website optimaliseren