seo

SEO

Zoekmachine optimalisatie of SEO is erg belangrijk om hoog te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines of search engines zoals Google en Bing. Wanneer je een website hebt, dan wil je uiteraard ook online bezoekers. Maar die bezoekers komen niet van zelf, daar moet hard aan gewerkt worden. Dat hard werken heet “zoekmachine optimalisatie” of “Search Engine Optimization” of simpelweg “SEO“. Verdien je als firma een deel van de omzet online, dan is een basiskennis ervan een must. Iedere website heeft er enkel maar bij te winnen als search engines ze correct kunnen crawlen en de content vlot kunnen interpreteren.

Gratis SEO check

De snelste manier om de diensten & producten online zichtbaarheid te geven zijn de zoekmachines. Websites die aangepast zijn voor zoekmachines, zullen zeer weinig online bezoekers aantrekken, waardoor potentiële klanten en omzet misgelopen worden.

Wil je ook wel eens weten hoe het met de zoekmachine optimalisatie van jouw website gesteld is ? Vraag dan onze gratis SEO analyse aan.

Hoe werkt SEO ?

Eenvoudig uitgelegd: uw webpagina’s moeten opgemerkt worden door de bots van Google.
Dit gebeurt door:

  • de juiste zoekwoorden op de site te gebruiken
  • ervoor te zorgen dat veel andere sites uit uw sector naar uw website linken
  • de pagina’s de juiste Google vriendelijke html code te laten bevatten
  • voortdurend nieuwe interessante content op uw website te zetten

Het belang van een hoge positie in Google

Onderzoek toont aan dat hoe hoger uw zoekwoorden in de resultaten van een zoekmachine voorkomen, hoe meer bezoekers u krijgt op uw website. Enkele conclusies uit een onderzoek van online advertising network Chitika:

  • Meer dan 30% van de Google traffic gaat naar het eerste zoekresultaat.
  • De nummer 1 positie krijgt dubbel zoveel kliks als positie 2
  • De eerste 5 posities krijgen gemiddeld 75% van alle kliks
  • De eerste 10 posities (= pagina 1 dus) krijgen gemiddeld meer dan 90% van alle bezoekers

Met andere woorden, enkel pagina 1 van de zoekresultaten is echt van tel. Staat u pas op pagina 2 met zoekresultaten, dan mist u meer dan 90% van uw potentiële klanten. Onderstaande tabel geeft een detail van de resultaten:

positie in Google

Een nummer 1 positie in Google voor een bepaald zoekwoord is dus erg belangrijk. Uiteraard moet het wel een zoekwoord zijn dat van belang is voor uw business. Daarom is het erg belangrijk u te concentreren op de belangrijkste zoektermen die uw klanten intypen in Google.

Een website die hoog scoort in de Google zoekresultaten, is daarom dan ook:

En laat deze 3 SEO diensten nu juist de specialisatie van Online Marketing Monkey zijn.

SEO Site Scan

Wil je ook wel eens te weten komen of jouw bedrijfswebsite wel voldoende SEO geoptimaliseerd is ? Of er nog mogelijkheden zijn om meer online bezoekers & klanten aan te trekken ? Vraag dan vrijblijvend onze gratis SEO analyse aan.

Klik knop Bewerken om deze code te veranderen.