Betekenis SEO-term black hat SEO

Black hat SEO

Black Hat SEO verwijst naar een reeks praktijken die worden gebruikt om de positie van een site of pagina in de zoekmachines te vergroten via middelen die de voorwaarden van zoekmachines schenden. Deze praktijken zijn tegen de servicevoorwaarden van de zoekmachine en kunnen ertoe leiden dat de site wordt verbannen.

Het is met andere woorden niet toegestaan om op deze manier je positie te versterken.

Enkele voorbeelden van Black Hat SEO

Cloaking

Éen van de meest gebruikte black hat-technieken is het zogenaamde cloaken. Hiermee maak je twee verschillende versies van je website aan. De ene versie is bedoeld voor de echte gebruikers van je site, de andere is speciaal ontworpen voor zoekmachines. Hierbij wordt je publiek misleid, want jouw website kan goed scoren op Google voor trefwoorden die niet op de echte website staan, omdat de zoekmachine-bots de echte pagina niet zien.

Links kopen of ruilen

Betalen voor links uit webdirectories of andere websites kan bestraft worden door Google. Links krijg je best op een natuurlijke manier, door great content op je eigen site te plaatsen.

Keyword stuffing

De juiste zoekwoorden gebruiken is van ontzettend groot belang voor de SEO van je website. Maar overdrijf zeker niet, anders doe je aan keyword stuffing. Gebruik de zoekwoorden eerder af en toe op je pagina. Ben je niet zeker of je zoekwoorden te vaak op je pagina staan? Je kan dit controleren met SEO-plugins, zodat je op een natuurlijke wijze keywords kan toevoegen aan je tekst.

Spam opmerkingen

Zelf spam opmerkingen plaatsen op andere websites, met als doel links naar jouw website te verkrijgen, is inmiddels zinloos geworden. Google hecht geen SEO-waarde meer aan deze links. Waar je wel op moet letten is de hoeveelheid spam opmerkingen op je eigen site. Check altijd de kwaliteit van de opmerkingen op je site, want te veel spam kan ervoor zorgen dat je bezoekers jouw website onprofessioneel vinden. Op die manier kan je je klant kwijt geraken.

Verborgen tekst en links

Tekst die zichtbaar is voor zoekmachines, maar niet voor het menselijke oog, dat is verborgen tekst. Hiermee kan je extra keywords verbergen in de inhoud van je pagina’s, met het oog op je SERP-positie voor deze keywords. De tekst wordt bijvoorbeeld wit gezet op een witte achtergrond. Als Google verborgen tekst tegenkomt op je website, dan kan je positionering echter bestraft worden.

Om er zeker van te zijn dat je geen Black Hat SEO-praktijken gebruikt, kun je de “Richtlijnen voor webmasters” van Google raadplegen.

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.