Google Ads bureau

Wat zijn Google Ads?

Online adverteren kan op verschillende manieren. Eén van de beste en meest gebruikte middelen hiervoor is Google Ads, ook wel SEA (Search Engine Advertising) genoemd.

Bij Google Ads betaal je Google om bovenaan de zoekresultaten te staan. Je betaalt dan voor elke klik naar je website (CPC). Maar het is veel meer dan dat.

Google Ads biedt heel wat voordelen. Je kan zelf het dagbudget kiezen, je kiest de regio’s waar de advertentie getoond wordt, je kiest de dagen of het moment van de dag waarop de advertenties getoond worden, en nog heel wat andere factoren. Dat zorgt ervoor dat je met Google Ads enkel de personen bereikt die actief op zoek zijn naar jouw dienst of product.

Google Ads

Waarom kiezen voor Google Ads?

Google Ads biedt veel verschillende kansen om je bedrijf beter te laten scoren. Het gaat hier om meer dan enkel bezoekers op je website. Google Ads zorgt ook nog voor andere resultaten:

  • Neem een constante positie in helemaal bovenaan de zoekresultaten
  • Volg het aantal conversies en kliks op de voet
  • Bereik enkel de mensen die jij wil bereiken, binnen een exact vooraf bepaald budget

Daarnaast helpt Google Ads je vooruit bij het behalen van je bedrijfsdoelen. De doelen die ze bedoelen zijn

  • Verkoop stimuleren
  • Leads genereren
  • Het aantal websitebezoeken vergroten
  • De productoverweging van de mogelijke klanten beïnvloeden
  • De naamsbekendheid van je bedrijf opbouwen
  • En je app promoten, als je die hebt.

 

Advertenties in verschillende soorten campagnes.

Google Ads wordt onderverdeeld in vijf verschillende soorten campagnes die elk eigen zijn aan de bedrijfsdoelen die je met Google Ads wil bereiken.

1. Zoekcampagnes

De bekendste soort campagne is de zoekcampagne. Dat zijn de advertenties die je ziet in de zoekresultaten van Google, maar ook op de partnersite van Google. Dat zijn websites zoals YouTube. Mensen krijgen enkel de advertentie te zien als ze zelf op zoek zijn naar jouw bedrijf of de diensten of producten die jouw bedrijf aanbiedt. 

Zoekcampagne

 

2. Display-campagnes

Display-campagnes worden weergegeven op een netwerk van meer dan twee miljoen websites en apps. Met die websites en apps bereik je zo’n 90% van de mensen die het internet gebruiken.

De advertenties in de display-campagnes worden weergegeven naargelang de interesses van jouw doelgroep. Is jouw bedrijf een doe-het-zelf winkel? Dan worden jouw advertenties getoond aan mensen die door hun zoekgedrag al interesse getoond hebben in doe-het-zelf projecten.

display campagne

 

3. Video-campagnes

Video wordt alsmaar belangrijker. Ook bij advertenties is dat het geval. Met video kun je je bedrijf tot leven wekken en er een gezicht aan geven.

Video advertenties worden getoond op YouTube – wat een partnersite is van Google – of op andere platformen van Google die video’s tonen. Zo kan het zijn dat je video vertoond wordt voor een ander filmpje op YouTube, maar je kan ook zelf video’s plaatsen op je eigen kanaal. Bij video-campagnes betaal je alleen als mensen er bewust voor kiezen om je filmpje te bekijken.

Video campagne

 

4. Shopping campagnes

Heb je een webshop of wil je mensen naar je fysieke winkel lokken? Dan zijn shopping-campagnes iets voor jouw bedrijf.

De advertenties van een shopping-campagne verschijnen naast de zoekresultaten. Ze geven gedetailleerde informatie over een product, nog voor ze werkelijk op de advertentie geklikt hebben. Zo is de kans ook groter dat enkel mensen die dat specifieke product zoeken, op je advertentie klikken. De CTR is misschien lager, maar de leads zijn van een betere kwaliteit.

shopping campagne

 

5. App-campagnes

App-campagnes worden weergegeven op services van Google zoals Google Play of de app van YouTube. Ook op andere mobiele sites en applicaties kan de advertentie getoond worden.

Het specifieke doel van de advertenties in de app-campagnes, is het verkrijgen van extra downloads van je app. In de advertenties heb je dan ook altijd de mogelijkheid om de applicatie te downloaden.

app campagne

 

De waarde van advertenties in het zoeknetwerk van Google

Elke dag worden er meer dan 3 miljard zoekopdrachten uitgevoerd in Google. Mensen gaan op zoek naar algemene informatie, maar soms ook naar specifieke informatie. Ze vergelijken prijzen, ze gaan op zoek naar een specifiek product,… Dan moet jij als bedrijf ervoor zorgen dat je opvalt.

Dat is dan ook de grootste meerwaarde van advertenties in het zoeknetwerk: je verschijnt in de zoekresultaten net wanneer je potentiële klanten je het meest nodig hebben.

 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met het opzetten van Google Ads? Wij helpen je met het maken van de juiste keuzes.

Hoe stellen wij jouw Google Ads op punt?

Google Ads opzetten

Iedereen weet dat een onderneming met succes managen veel tijd en focus vergt. Hetzelfde geldt voor Google Ads campagnes. Om succesvol jouw markt te veroveren met SEA zal je er in het begin de nodige tijd in moeten steken. Maar deze inspanningen zullen jou tal van voordelen opleveren in de toekomst. Correcte campagne instellingen vormen de basis voor succes met SEA. Een juiste inrichting resulteert in betere resultaten, lagere kosten en een efficiënter beheer. Ontdek hier alle elementen van een succesvolle Google Ads campagne.

Google Ads optimaliseren

Als je instellingen juist zijn ingesteld is dat natuurlijk maar het halve werk. Je hebt ook content nodig die je doelpubliek omver blaast. Wil je meer kliks krijgen op je SEA-ads? Zorg dan op de eerste plaats voor echte killer ads, advertenties die jouw potentiële klanten echt aanspreken. Daarvoor is het gebruiken van de juiste zoekwoorden echt belangrijk. Op welke zoekwoorden wil je gaan focussen? Het juiste antwoord op die vraag resulteert ook in een goede Google campagne. Ontdek hier hoe je een antwoord vindt op die vraag.

Google Ads budget

Wat is het gedroomde resultaat van elke Google Ads campagne? Meer kliks en conversies voor zo weinig mogelijk geld. Het maximale halen uit je Google advertentiebudget moet de doelstelling zijn van ieder bedrijf. Maar hoe bepaal je nu het ideale budget? Een goede tip om je budget te beheren is te starten met een zoekwoorden onderzoek. Zo krijg je een goed inzicht in de zoekwoorden waardoor je klanten het vaakst je advertentie zien en doorklikken. Ontdek hier hoe je een eerste budget kan bepalen of je huidig budget effectiever kan toepassen.

Wil jij betere resultaten met Google Ads?

Wil jij meteen meer bezoekers, conversies en omzet? Of wil je je huidige Google Ads campagne optimaliseren? Ga met onze monkeys aan de slag om je campagne op te stellen!