Link Explorer Moz

Link Explorer Moz

Link Explorer Moz

Vorige week stelde Moz een nieuwe tool voor, de Link Explorer. Op dit moment is hij alleen nog maar beschikbaar in de bètaversie. Het zou op termijn de Open Site Explorer moeten vervangen. Ik ging er vorig week meteen mee aan de slag. In deze blogpost lezen jullie wat nieuw of anders is en wat mijn ervaring is.

Wat is Link Explorer?

Zoals gezegd vervangt het op termijn de tool Open Site Explorer (Moz’s tool voor het checken op nieuwe inbound links, vergelijking met concurrentie en linkbuilding). De volgende zaken zijn anders met Link Explorer:

    • Verbeterde metrics – Domain Authority and Page Authority werden bijgewerkt en zijn nu een betere weergave van de rankingsfactoren die Google hanteert. Ik was dan ook blij verrast dat voor zowel onze eigen website, als voor deze van een aantal van onze klanten, de DA en PA een paar punten hoger liggen in vergelijking met deze in OSE.
    • Dagelijkse updates – Bovendien krijgen deze waarden die in Link Explorer te zien zijn ook iedere 24u een update. Je moet dus niet langer een maand wachten om jouw nieuwe DA te kennen. Je ziet ook meteen de externe links die je er de afgelopen week bijkreeg. Het werkt extra motiverend bij het intensieve SEO-werk dat linkbuilding heet.
    • Veel grotere indexering – OSE stond al sterk op het detecteren van kwalitatieve links, maar het aantal was nog een werkpunt. Met Link Explorer is de index meer dan 20 keer zo groot dan wat bij OSE het geval was. Niet alleen worden er veel meer pagina’s geïndexeerd, oog voor kwalitatieve websites en pagina’s is gebleven.
    • Nieuwe functies – nieuwe grafieken (bv. toename aantal links in de tijd). Over een andere grafiek stelde ik deze week nog een vraag aan Moz. In OSE kon je de Spam Score zien van iedere linkpartner. Deze werd aangeduid met een kleur en een score.

      Mozspamscore

      In Link Explorer vind je de Spam Score onder Discovered and Lost Linking Domains. Je vindt er voor elke externe link de spam score die uitgedrukt wordt als het percentage websites met gelijkaardige kenmerken dat door Google bestraft of uitgesloten werd. Daarboven zie je nu ook in een grafiek het aantal gewonnen en verloren linking root domains.

Discovered and lost link domains

  • Link Tracking Lists – Voor wie vrij actief aan linkbuilding doet is dit ook een leuke nieuwigheid. Ik heb bij wijze van test eens een lijst aangemaakt met zo’n 100 URL’s waarvan ik graag zou weten of deze naar de website van een klant gaan linken. Je krijgt meteen ook de DA en PA van die URL’s te zien en een indicator die aangeeft of er al dan niet al gelinkt wordt vanop die specifieke URL naar jouw website. Wat jammer is dat je een lijst kan maken van slechts 100 URL’s en dat je ook niet meer dan één lijst kan maken. Verder zou het ook leuk zijn indien je ook meer dan één Target URL zou kunnen opgeven. Bij linkbuilding, wil je immers niet dat alle links op één en dezelfde pagina landen.

Meer lezen over Link Explorer, doe je hier

Hebben jullie deze nieuwe tool al getest? Ik ben alvast benieuwd naar jullie bevindingen en eventuele tips.

Vragen of interesse om samen te werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie