Betekenis SEO-term interne links

Interne links

Een interne link is een hyperlink tussen twee pagina’s die behoren tot dezelfde website. Dit gaat dus over de manier waarop je pagina’s onderling met elkaar in verband staan. Deze links kun je terugvinden in het navigatiemenu, in de footer, maar ook in de body tekst van je pagina’s. Ze zijn dus verschillend van externe links, die 2 verschillende websites met elkaar linkt.

Wanneer je gebruik maakt van interne links maak je het gemakkelijker voor Google. Je pagina’s zijn namelijk goed te vinden voor de spider en Google krijgt een goed idee van de structuur van je website.

Waarom zijn interne links van belang voor SEO?

Interne linking helpt zoekmachines om pagina’s van een website te ontdekken, te crawlen en te indexeren. Als je het juist aanpakt, kunnen deze interne links pagina autoriteit doorgeven. Het is een cruciaal onderdeel van goede SEO.

Adviezen

  • zorg voor ankerteksten met de juiste zoekwoorden; het helpt de lezer en Google beter te begrijpen waarover de gelinkte pagina precies gaat.
  • Plaats interne links op de eerste plaats naar belangrijke URL’s op je website.
  • Gebruik niet dezelfde ankertekst voor verschillende pagina’s
  • Ga behoedzaam om met tools die automatisch interne links creëren.
  • Plaats bij voorkeur niet meer dan 100 links (interne als externe samengeteld) op 1 webpagina. Vanaf 100 is de linkwaarde die de pagina doorgeeft quasi nihil geworden.

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.