Ohlala banner

Lingerie Ohlala online op de kaart zetten

Ohlala in Lendelede is op de eerste plaats bekend als de referentie in West-Vlaanderen met betrekking tot lingerie en badmode. Het team is samengsteld uit vrouwen en werkt voor vrouwen. Het motto van Ohlala “Shoppen moet een plezier zijn”. Daarom is er in de winkel in Lendelede altijd wat te doen. Zowel offline als online verdelen zij bekende merken als Chantelle, PrimaDonna, Marie Jo, Passionata en nog zoveel meer!

Het project

Lingerie Ohlala verkoopt op de eerste plaats haar producten offline via haar winkel in Lendelede. Mits hun klanten uiteraard ook meer en meer online lingerie bestellen, kon Ohlala uiteraard daar ook niet afwezig blijven. De vraag van Ohlala aan Online Marketing Monkey was dan ook duidelijk: zet ons ook online op de kaart!

Aanpak & werkwijze

Bij Online Marketing Monkey zijn we onmiddellijk gestart met de eerste stap: een zoekwoorden-onderzoek! Op welke zoekopdrachten zoeken vrouwen in Vlaanderen online naar lingerie en badmode? Hierbij maakten we gebruik van de see-think-do methode. Waar wordt het meest om gegoogled: op bustier, bh, voorgevormde bh, body, strapless bh, push bh, corsage, kwart cup bh of iets anders? In nauwe samenwerking met Ohlala, werden de belangrijkste keywords geselecteerd.

Het zoekwoorden-onderzoek vormde vervolgens de basis van de SEO audit en Google Ads.

De technische SEO audit bracht een aantal essentiele verbeterpunten in kaart. Met name de koppeling van de juiste zoekwoorden met de on-page tags zoals page titles, heading tags, URL structuur en content bood veel SEO opportuniteiten. Net als de laadsnelheid en mobiele vriendelijkheid van de site, toch essentieel om goed te kunnen ranken in de zoekresultaten.

Eveneens startten we gerichte Google Ads campagnes op, rond een aantal belangrijke hoofdcategorieën zoals PrimaDonna twist, MarieJo series en lingerie voor grotere maten.

Het resultaat

Op een half jaar tijd wist Ohlala haar organisch SEO verkeer met 50% te verhogen. In diezelfde periode verdrievoudigde de online verkoop via de webshop.