Google trends

Google Trends

Google Trends is een gratis dienst die aantoont op basis van grafieken en statistieken hoeveel een bepaalde zoekopdracht opgezocht wordt in Google. Je kan in 1 klik een land selecteren, een vergelijking doen met andere zoekwoorden en de periode waar je informatie over wilt weten opvragen. Om meer in detail te gaan kan je in Google Trends ook het land opdelen in regio of sub regio (in België is dat: Vlaanderen, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Waals Gewest).

Hoe te gebruiken?

Als je terecht komt op de startpagina van Google Trends zie je centraal een zoekbalk staan. Je zoekt een zoekwoord of zoekopdracht op en je krijgt statistieken en grafieken over de interesse over het zoekwoord naar keuze. Scrol een beetje verder naar beneden en je ziet de interesse in een bepaalde regio.

Verkenpagina-Google-Trends

Je hebt ook een pagina, in Google Trends, met zoekwoorden die trending zijn op dit moment. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste trending zoekopdrachten. Je kan hier als bedrijf gebruik van maken om over deze onderwerpen een blog/artikel te schrijven om zo meer lezers te krijgen.

Is Google Trends handig voor SEO?

Dankzij Google Trends krijg je een zicht op de populariteit van een bepaald zoekwoord. Je ziet welke zoekopdrachten seizoengebonden zijn, welke gerelateerde zoekopdrachten bij je zoekwoord passen en als er verschillen zijn in bepaalde regio’s.

Extraatje

Google Trends toont geen exacte zoekcijfers aan, maar wel een schaal van 0 tot 100. Ze geven dus de trend van de zoekinteresse weer. De topmomenten van de populariteit van het zoekwoord wordt weergegeven op de grafiek met 100. Als er bijna geen interesse is in het zoekwoord zal dit worden weergegeven met een 0.

Bekijk zeker ook onze video over Google Trends

Meer SEO termen

Andere interessante onderwerpen

SEO Quiz

Hoe sterk is jouw SEO kennis?

Blog

Volg Online Marketing op de voet

Gratis SEO Scan

Hoe sterk is de SEO op jouw website?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over SEO & SEA