Instagram keyword search

Instagram Keyword Search

Instagram is zijn zoekfunctionaliteit aan het vernieuwen. Je kan nu als gebruiker nu ook content vinden/opzoeken door middel van trefwoorden. Tot nu toe kon je enkel zaken opzoeken op basis van hashtags, locatietags, profielnamen en gebruikersnamen. Hierdoor bleef was de beschrijving van je bericht voor een groot deel onvindbaar.

Hoe werkt Instagram Keyword Search?

Het zoeken van een van een bepaald onderwerp ging vroeger als je enkel een hashtag ervoor plaatste zoals: #onlinemarketingbrugge. Door Instagram Keyword Search kan je dezelfde resultaten te zien krijgen als je enkel “online marketing Brugge” opzoekt in Instagram.

Instagram maakt hiervoor gebruik van je bijschrift op je post. 


Instagram SEO

Het leukste aan deze update is dat er een hele nieuwe wereld opengaat voor de SEO van Instagram. Voor deze nieuwe toevoeging waren er niet zoveel opties om je Instagram-post te optimaliseren namelijk: het opnemen van relevante hashtags en een locatietag. 


Je kan deze update vergelijken met Pinterest, want daar maken ze ook gebruik van het opzoeken van zoekwoorden in plaats van hashtags. 


Ontvang de update vroeger

Omdat deze updates vroeger worden gelanceerd in Engelstalige landen (Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk, …), kan het handig zijn om je Instagram in het Engels te zetten. Zo heb je de kans om de updates van Instagram vroeger te ontvangen dan gebruikers waarvan hun account in het Nederlands staat.


Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.