Betekenis SEO-term link to text fragment

Link to text fragment

De Chrome extensie van Google genaamd ‘Link to text fragment’ is een recente extensie waarmee je direct naar een specifieke tekst op een webpagina wordt verwezen. Dit heeft geen betrekking op de opmaak van de webpagina. Gebruikt iemand de compatibele browser? Dan kan deze persoon dit delen en openen. Wanneer een gebruiker op de link vanuit Google Chrome of Microsoft Edge klikt dan komt hij/zij direct bij de gemarkeerde sectie in het artikel terecht.

Voorbeeld link to text fragment extensie van Google Chrome

De ‘link to text fragment’ extensie bouwt voort op een voorgaande functie die toegevoegd werd aan Chrome namelijk Text Fragments. Die extensie werkte doordat er extra informatie aan de URL werd toegevoegd na een hashtag (#). Google gebruikt dezelfde technologie om te linken naar specifieke delen binnen de webpagina. Sommige URL’s kunnen lang en moeilijk zijn om handmatig in te stellen als je naar een langer deeltje tekst linkt. Dankzij deze uitbreiding zal het aanmaken van zo’n link veel vlotter verlopen.

Belang link to text fragment

De tekstfragmenten op webpagina’s zijn misschien klein maar ze zijn erg nuttig. Deze elementen maken het makkelijker om een bepaald stukje informatie terug te vinden op een webpagina. Vooral voor bezoekers zal dit een zeer positief effect hebben. Gebruikers willen altijd meteen vinden wat ze nodig hebben. Kunnen ze die bepaalde informatie niet terugvinden? Dan heb je dikke pech en verlaten ze je website. Dankzij de link to text fragment extensie zien gebruikers meteen het stukje dat ze zoeken staan.

Hoe werkt het?

De link to text extensie is zeer gemakkelijk te gebruiken. Download de extensie via de de web store van Google. Hierna kan je de extenstie installeren op een compatibele browser of Google Chrome zelf. Deze extensie voegt meer informatie toe na de hashtag (#) zodat het verwijst naar een bepaald tekstdeeltje. Momenteel gebruikt Google deze technologie om de linken naar bepaalde delen van webpagina’s binnen Google Search.

Je kan de link to text fragment extensie downloaden of de broncode onderzoeken. Dit is best essentieel voor gebruikers die lange artikelen delen. Eenmaal je de extensie hebt geïnstalleerd, dan markeer je het deeltje tekst waarnaar je vanuit de zoekresultaten wilt linken. Hierna klik je op jouw rechtermuisknop en selecteer je ‘koppeling naar geselecteerde tekst kopiëren’.

De extensie ‘link to text fragment’ is nu beschikbaar in de Chrome Web Store.

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.