Betekenis van de SEO-term Search Engine Marketing

Search Engine Marketing (SEM)

Je hebt een bestaande of nieuwe website, waarmee je graag bovenaan in de zoekresultaten zou willen verschijnen. Hoe hoger je website gerankt wordt door de zoekmachines, hoe meer bezoekers. Om dit waar te maken kan je aan Search Engine Marketing doen, ook wel SEM genoemd.

Wat is SEM?

SEM is het proces waarbij men tracht webpagina’s zo hoog mogelijk te doen verschijnen in de zoekmachines, wanneer deze pagina gezocht wordt aan de hand van een relevante zoekopdracht. Search Engine Marketing, zoekmachinemarketing in het Nederlands, bestaat uit 2 verschillende componenten: SEO en SEA.

Het is interessant om bij het maken van een website ook direct aan zoekmachinemarketing te beginnen. Op deze manier moet je achteraf geen grote veranderingen inbrengen, wanneer je dan toch zou beslissen om aan SEM te doen. Ongetwijfeld hebben ook veel of zelf al je concullega’s websites die geoptimaliseerd zijn voor SEM.

SEM in de vorm van SEO en SEA

Bij Search Engine Optimization wil je op organische wijze met je website hoger in de zoekresultaten terechtkomen. Dit is eerder effectief op lange termijn.

Bij Search Engine Advertising wil je aan de hand van betalende advertenties bepaalde doelstellingen voor je site behalen, zoals meer bezoekers. Dit is effectief op korte termijn, want je komt al meteen bovenaan de zoekresultaten terecht.

Voordelen van SEM

Er zijn verschillende voordelen aan het toepassen van zoekmachinemarketing. Deze voordelen zijn uiteraard optimaal wanneer je SEA en SEO combineert. Indien goed uitgevoerd, vullen ze elkaar aan. Volgende punten zijn de voordelen van SEM:

  • Je kan nieuwe klanten aantrekken.
  • Je kan jouw content promoten en dus meer zichtbaar maken.
  • Je leert bij over het koopgedrag van je doelgroep.
  • Je krijgt meer exposure.
  • Je bespaart geld door af te stappen van de traditionele marketing.

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.