Banner Immo Da Vinci

SEO project voor vastgoedkantoor Immo Da Vinci

Nicolas De Reuck richtte vastgoedkantoor Immo Da Vinci op in 2007. Vandaag mag Immo Da Vinci zich een vaste waarde in de Oost-Vlaamse immosector noemen. Het blijft steeds trouw aan de eigen visie en huisstijl: menselijk, professioneel, discreet, met kennis van zaken. De vastgoedsector zit in voortdurende evolutie. Immo Da Vinci wil daarbij de constante zijn, een betrouwbare partner.

Het project

De website van Immo Da Vinci werd in kwartaal 3 van 2020 vernieuwd. Bij ons als SEO bureau gaan dan meteen een aantal alarm bellen af. Immers, zaken als een degelijke migratieplan, 301 redirects en externe linkpartners moet correct opgevolgd worden om verlies aan organisch verkeer te vermijden.

Na de website migratie constateerde het immo kantoor dat het SEO verkeer inderdaad gedaald bleek te zijn. Het contacteerde daarom Online Marketing Monkey om de SEO op de website professioneler aan te pakken.

Aanpak & werkwijze

Begin 2021 zijn we gestart we met een zoekwoorden onderzoek, waar we onderzochten op welke zoekopdrachten potentiële klanten precies googlen. Zo wordt er bijvoorbeeld significant meer gezocht in Vlaanderen op “Huis te koop” dan op “Woning te koop”. Parallel voerden we een uitgebreid SEO audit uit, waarbij een aantal interessante aandachtspunten naar boven kwamen.

In het projectopvolgingstool Asana stelden we vervolgens een stappenplan op naar impact, prioriteit, verantwoordelijke en deadline.

Het resultaat

Het meten van het effect van de uitgevoerde SEO inspanningen is uiteraard een cruciaal aspect. De belangrijkste topzoekwoorden van Immo Da Vinci monitoren we SemRush. De domain autoriteit wordt gemonitord via Moz. De trend van het SEO verkeer meten we via Google Analytics en Search Console.

De eerste SEO resultaten zijn veelbelovend.