SERP shaker

SERP Shaker

Serp shaker is een black hat-techniek waarbij men gebruik gaat maken van software die content en websites maakt met als doel om ze te rangschikken op long-tail zoekwoorden met een lage concurrentie. Deze sites worden dan gebruikt voor advertenties, het maken van backlinks, verzamelen van e-mails en inkomsten op andere manieren. 

Kort uitgelegd 

Serp shaker is eigenlijk een WordPress plug-in die helpt bij het maken van berichten en minisites met speciale ingebouwde sjablonen zodat het er goed uit ziet. 

 

Je kan deze sites dan gebruiken om terug te linken naar je hoofdsite en/of om reclame te maken voor de mini-websites. Dit zelf om inkomsten te genereren door advertenties te plaatsen, bedrijven te promoten, e-maillijsten te verzamelen en nog een heleboel andere zaken. 

Serp shaker en SEO 

We kunnen serp shaker dus zien als een aparte maar interessante SEO-strategie. Deze strategie gaan we vooral inzetten bij longtail zoekwoorden met een lage concurrentie. Het zal je een effect geven op korte termijn, maar op lange termijn zoek je toch beter een andere strategie. 

Voordelen

  • Je kan snel websites maken 

  • Organische verkeer genereren 

  • Bedrijven promoten en inkomsten verdienen

  • Zoekwoord wordt getagd met een specifiek geografisch gebied met lage concurrentie wat zorgt voor een hoge score/positie

Nadelen 

  • Sites die gegenereerd worden bevatten heel vaak duplicate content en dit kan heel nadelig zijn voor je SEO. 

Voorbeelden

Voorbeeld 1

Je maakt mini-websites en richt je specifiek op geografische locaties om deze te promoten. 

Bezig

Voordelen 

  • Snel websites maken 

  • Zoekwoorden waarop je target zijn vaak zinnen met een lage concurrentie, waardoor ze hoger zullen scoren

  • Je verkrijgt hierdoor organisch verkeer 

  • Promoot bedrijven om zo inkomsten te genereren. 

Nadelen 

  • Vaak zijn deze websites gedupliceerd, en duplicate content kan zeer nadelige bijwerkingen hebben op je SEO. 

Voorbeeld 2 

Je gebruikt de gegenereerde websites om op verschillende manieren inkomsten te genereren. 

 

Voordelen

We hebben het hier over advertenties op de websites. Omdat deze sites zich gaan richten op zoekwoorden met een lage concurrentie, zullen ze automatisch hoog scoren. Want dan weer veel bezoekers zal lokken en dit kan leiden tot winstgevende campagnes. 

 

Nadelen 

Het is nog niet bewezen, maar we gaan er wel vanuit dat sites die deze methodes gebruiken, vroeg of laat wel eens gestraft zullen worden door Google. Hierdoor ben je verplicht om helemaal opnieuw te beginnen. We zien hier dus geen langetermijnresultaten in. 

 

 

Hierboven gaven we twee voorbeelden mee, uiteindelijk zijn er nog vele andere opties die je kan doen met de SERP shaker. We denken wel dat dit geen goed idee is wanneer je goed rendement op lange termijn wilt. Aangezien het vaak toch ook nadelige gevolgen kan hebben op je SEO. 

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.