Article Spinning

Article Spinning

Article spinning is een techniek die gebruikt wordt om nieuwe inhoud te creëren uit wat al bestaat, zonder plagiaat te plegen. Deze verwerking kan zowel automatisch als handmatig worden uitgevoerd.

Waarom gebruiken content creators een techniek als article spinning?

Om mensen naar je website te blijven halen, moet je regelmatig posten. Zeker bloggers en commerciële sites die bestaan uit artikelen, moeten zoveel mogelijk content plaatsen op hun site. Het liefst van al dagelijks. Toch beschikt niet iedereen over de tijd of de mensen om zoveel content te creëren en alleen maar origineel materiaal te posten.

Ook is een copywriter aannemen of het schrijven uitbesteden niet altijd mogelijk met het budget van een kleine ondernemingen. Dan is article spinning een goed – en goedkoper – alternatief voor een content marketeer.

Hoe werkt article spinning?

Google scant websites voor plagiaat. Als je dus een tekst gewoon overneemt, word je door Google gestraft en beland je lager in de SERPs. Dat is natuurlijk iets wat je niet wil.

Met article spinning ga je de teksten zo veranderen, dat Google er geen plagiaat meer in ziet: gebruik synoniemen, verwoord zinnen op een andere manier, verander de tussentitels, verander de volgorde van de opsommingen in een artikel,… Dit zijn maar een paar trucjes die je kan toepassen.

Ook de tools werken op deze manier. De technologie erachter past woorden en zinsconstructies aan tot het artikel onherkenbaar blijkt voor plagiaat-checking tools.

Let op: dit is niet altijd even voordelig. Je kan Google wel om de tuin leiden, maar mensen zijn veel moeilijker te overtuigen. Als bezoeker is het vaak niet moeilijk om de gelijkenis te zien tussen de twee artikelen. Als jij het tweede artikel bent die ze lezen, kan dat nadelig zijn voor je website en voor je bedrijf. Als die bezoekers kritische lezers zijn, kan dat dus een averechts effect hebben.

De tools

Jammer genoeg zijn er nog geen kant en klare tools voor het spinnen van Nederlandse websites. Wij moeten het nog allemaal handmatig doen.

Ben je toch benieuwd naar de tools voor Engelstalige teksten? Dan kan je SpinbotChimp Rewriter of Article Rewriter Tool gebruiken.

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.