Google manipuleert resultaten van WK voetbal 2018!

Google WK 2018

Google manipuleert resultaten van WK voetbal 2018!

Het WK voetbal 2018 ging gisteren van start. Geen nieuws voor wie de laatste maanden niet onder een steen leefde. Wist je ook dat nogal wat van de meest voorkomende zoektermen, sportgerelateerd zijn? Een wereldkampioenschap voetbal wordt wereldwijd bekeken door miljoenen mensen. Je hoeft geen ex-KGB’er te zijn om te vermoeden dat ook minstens evenveel mensen in Google op zoek gaan naar informatie over dit sportevenement. In deze blogpost lees je hoe Google zijn diensten geoptimaliseerd heeft in functie van dit wereldkampioenschap in Rusland.

Matroesjka’s

Google speelt al enkele jaren op een creatieve manier in op de actualiteit. Je kent ze wel de Google Doodles die je bij het starten van een zoekopdracht te zien krijgt. Als ware matroesjka’s veranderen de wereldberoemde letters telkens weer van kleur en grootte.

Deze gelegenheid konden ze bij Google uiteraard ook niet laten voorbijgaan zonder een aangepaste doodle.

Google Doodle

Featured snippets

Er wordt zoals gezegd massaal gezocht naar informatie over het WK 2018. Om online surfers nog sneller te informeren zet Google ook nu volop in op Featured Snippets. Zo krijg je bv. bij het zoeken naar ‘WK 2018’ in de SERP meteen een overzicht van de tussenstanden, gespeelde en te spelen wedstrijden en andere interessante nieuwtjes.

Featured Snippets

Google app

Dankzij de Google app hoef je ook helemaal niets te missen van het WK voetbal. Je krijgt realtime meldingen van zowel het scoreverloop als van eventuele gele of rode kaarten. Je kan zelfs tot een halfuur na de wedstrijd alle hoogtepunten herbekijken. Neem je liever geen enkel risico, dan kan je simpelweg met de pin live score ook wanneer je een andere app gebruikt de tussenstand op de voet volgen.

Google Nieuws

Ook via Google Nieuws krijg je steeds het laatste nieuws over dit WK te zien. Met behulp van de zogenaamde WK-tracker zie je heel snel hoe jouw favoriete ploeg het doet en welke matchen er gepland staan.

Google Trends

In de eerste plaats kan je via Google Trends de WK-koorts in ons land letterlijk zien stijgen.

Google Trends

Daarnaast is er binnen Google Trends ook een aparte sectie voorzien voor het wereldkampioenschap voetbal. Daar kom je te weten welke spelers het vaakst gegoogled worden in ons land of daarbuiten.Daarnaast krijg je ook een inkijk in de meest populaire zoekwoorden en -termen.

Google Assistant

Ook de Google Assistant werd door Google WK-proof gemaakt. Praat even helemaal bij met de Google Assistant over de voorbij en toekomstige matchen, statistieken,enz. Zo ben je steeds paraat voor de gesprekken op kantoor of café.

Nu heb je geen enkel excuus meer om maandag niet klaar te zijn om de Rode Duivels naar de overwinning te schreeuwen.

Benieuwd hoe goed je website het doet qua SEO? Binnen 24u geven we je antwoord.

Plaats een reactie