De 9 beste podcasts over SEO die je moet beluisteren

podcasts over seo

Ben je opzoek naar een goede podcast over SEO maar weet je niet goed waar je ze kan vinden? Wij hebben de 9 beste SEO podcasts op een rijtje gezet. Al deze podcasts kun je gratis beluisteren op Spotify of andere podcast kanalen.

 

1: Seo Benelux

Seo Benelux is een organisatie opgericht door Mathias Noyez. De organisatie wordt gezien als de grootste SEO community van België. In deze podcast reeks praat Mathias met experts binnen hun specialiteit en geven ze de beste hints en tricks om je SEO naar een hoger niveau te brengen. De experts vertellen ook over hun werkervaringen binnen SEO en leggende cases uit.

podcasts seo

 

2: Authority Hacker Podcast

Search Engine Optimization experts Gael Breton and Mike Webster bespreken in hun (Engelstalige) podcast reeks Authority Hacker Podcast iedere week een onderwerp. Af en toe gaat het over contentmarketing en digitale marketing, maar de podcast reeks focust zich vooral op SEO-onderwerpen. De heren verzamelen vragen van hun publiek en proberen deze te beantwoorden. Momenteel zijn er meer dan 250 afleveringen van Authority Hacker, je zal zeker een onderwerp vinden dat je interesse wekt.

 

3: The Search Engine Journal Show 

Search Engine Journal is een online website die nieuws over SEO verspreidt. Om een groter publiek te bereiken hebben ze ook een podcast reeks ontwikkeld genaamd The Search Engine Journal show. In deze podcast praten ze over alles wat met SEO, PPC, sociale media, contentmarketing en digitale marketing te maken heeft. De beste experts geven hun visie over een onderwerp. De gastheren zijn Danny Goodwin, Brent Csutoras en Loren Baker.

 

4: Voices of Search 

Deze podcast reeks voorziet het laatste nieuws over zoekmachineoptimalisatie en contentmarketing. Dagelijks zit Benjamin Shapiro samen met zijn gasten om hints en tricks te geven over de nieuwste SEO trends. Ook worden er verschillende strategieën en manieren uitgelegd om de SEO van je bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Neem zeker eens een kijkje op de website van Voices of Search.

Podcasts over SEO

 

5: SEO 101  

John Carcutt en Ross Dunn presenteren samen SEO 101. Het is een podcast reeks waarin ze tips en tricks geven om beter te scoren in de organische zoekresultaten. Ook content marketing is een punt dat af en toe op het programma staat. Met meer dan 3 miljoen downloads wordt SEO 101 gezien als één van de belangrijkste podcasts over SEO. Ook zijn er heel wat bekende gasten die over de vloer komen: Google’s John Mueller, Jennifer Laycock, Pete Meyers en nog veel meer!

 

6: Experts On The Wire

Experts On The Wire brengt maandelijkse een aflevering uit die inzoomt op SEO, met als host Dan Shure. Ontdek de nieuwste trends, tactieken, tools en bedrijven die opvallend werk doen in de wereld van SEO. Ook zijn er al heel wat bekende gasten langsgekomen bij Experts On The Wire, waaronder Rand Fishkin, Brian Dean en Annie Cushing.

 

7:Edge of the web

Edge of the web is een SEO podcast die gepresenteerd wordt door SEO-expert Erin Sparks. De onderwerpen die besproken worden gaan vooral over SEO, maar ook soms over andere onderdelen van digitale marketing. Elke week worden er nieuwe en informatieve onderwerpen besproken. Deze podcast reeks heeft meer dan 400 afleveringen, genoeg onderwerpen dus om uit te kiezen! Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends dan is Edge of the web zeker iets voor jou!

podcasts over seo

 

8: The Business of Digital

The Business of Digital wordt gepresenteerd door Mat Siltala en Dave Rohrer. Deze podcast reeks gaat dieper in op geavanceerde onderwerpen die je bij anders shows niet snel zal vinden. Er zijn al onderwerpen besproken zoals: 

 

  • Leiderschap en teambuilding.
  • Een interview met Fabrice Canel van Bing.
  • Tools voor het hergebruiken van video- en audio content.
  • Manieren om de CTR van Google en Bing te testen en te verbeteren.

Het is dus zeker een aanrader.

 

9:Google Podcast: Search Off the Record

Ook Google heeft een podcast reeks omtrent SEO. Het is als het ware een behind the scenes van hoe beslissingen worden genomen binnen Google over zoekmachineoptimalisatie. Ook de projecten van Google search en andere onderwerpen die van belang zijn voor de SEO zijn uitgelegd in deze interessante podcast. Een aanrader voor iedereen die bezig is met Search Engine Optimization! 

Podcasts over seo

Weet je niet goed hoe je met SEO moet beginnen? Wij helpen je met veel plezier verder!