Zo beleefde Ricardo zijn stage bij Online Marketing Monkey

Stage Ricardo D'haene

Hallo, mijn naam is Ricardo D’haene en ik ben een student marketing aan de hogeschool West-Vlaanderen. Momenteel zit ik in mijn derde en ook meteen het laatste jaar van mijn Bacheloropleiding. Om mij voor te bereiden op het werkleven besliste ik om een stage van 65 dagen te doen bij Online Marketing Monkey. Wil je weten of deze stage iets voor jou zou zijn? Ontdek het nu in deze blog.

Op 27 september 2021 begon ik met mijn eerste stagedag. Ik had enorm stress en wist niet goed wat ik mocht verwachten van de stage. Eerst en vooral kreeg ik een uitleg over het bedrijf en hoe de werking er is. Daarna was het tijd om met mijn eerste taak te beginnen: stel jezelf voor aan de hand van een webpagina. Nadat ik dit gedaan heb, heb ik mij dieper verdiept in de algemene SEO. Op deze manier kon ik het bedrijf beter begrijpen en mij beter inzetten. Dit was meteen het startschot van de stage.

Wat waren mijn taken?

Ik had heel wat taken die ik mocht uitvoeren. Wekelijks maakt ik een blog omtrent SEO of SEA voor de website van Online Marketing Monkey. Daarnaast schreef ik ook informatie neer omtrent een SEO term. Op deze manier leer ik zelf iets bij en kan ik anders mensen iets laten leren. Door deze teksten te schrijven is mijn taal heel veel geëvolueerd. In het begin had ik moeite met schrijven maar momenteel schrijf ik teksten zonder problemen.

Hiernaast maakte ik ook afbeeldingen en video’s omtrent SEO en SEA voor sociale media. Dit is zeer leuk om te maken omdat je zelf onderwerpen mag voorstellen. Er is dus heel veel plaats voor eigen inbreng. Op deze manier kon ik out of the box denken en kon ik zaken ontwikkelen waarvan ik nooit gedacht had dat ik dit kon. Allemaal heel boeiend dus.

Ook heb ik af en toe voor klanten gewerkt. De taken omtrent deze klanten waren heel divers. Het kon gaan van een zoekwoorden onderzoek tot het maken van een infographic, heel breed dus. Als je opzoek bent naar een stageplaats met een breed en interessant takenpakket, dan is een stage bij Online Marketing Monkey misschien wel iets voor jou.

Bureau Online Marketing Monkey

Mijn ervaring

Ik vond het een zeer leerrijke stage en zou deze zeker aanbevelen aan mijn medestudenten. Je krijgt heel veel ondersteuning tijdens de stage en dit zal je zeker helpen in je toekomstige job. Ook in het kader van mijn Bachelorproef kreeg ik heel veel hulp. Het is een zeer leerrijke stage, je leert er heel veel nieuwe dingen bij zoals SEO, SEA, Adobe programma’s, content creatie en nog veel meer! Ik raad je dus zeker aan als je de kans krijgt om een stage te lopen bij Online Marketing!

Bij deze wil ik nog eens de opportuniteit nemen om het volledige Online Marketing Monkey team te bedanken voor de geweldige stage die ik heb mogen lopen bij hen. Bedankt Monkey’s!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met SEO en SEA te maken heeft?