SEO vragen

SEO vragen

5 veel gestelde SEO vragen

Als online marketing bureau krijgen we best wel veel SEO vragen van klanten. We hebben de 5 meest gestelde SEO vragen eens op een rijtje gezet

Met hoeveel procent gaan mijn SEO bezoekers stijgen?

Het is een terechte SEO vraag omdat iedereen rendement (in de vorm van meer bezoekers, hogere conversies, meer omzet, …) wil zien op het geïnvesteerde SEO-budget. Het blijft hoe dan ook een goede oefening om het SEO resultaat te voorspellen. De kans dat een website – met nauwelijks content en backlinks, zonder zoekwoord- en on-page-optimalisaties en zonder overdreven online concurrentie – op korte termijn goede resultaten qua SEO zal kunnen behalen, is erg realistisch. Concreet zouden in dit geval de bezoekers-aantallen toch tussen 20 en 40% binnen de 6 maanden mogen stijgen.

Waarom is SEO belangrijk voor mijn firma?

Algemeen wordt algemeen dat een SEO-vriendelijke website zo’n 50 tot 80% van haar bezoekers via zoekmachine optimalisatie kan binnenhalen. Organisch SEO verkeer is gratis. Bovendien, in tegenstelling met de meeste zogenaamde interruption kanalen, ga jij niet op zoek naar de een nieuwe klant, maar komt de prospect naar jou! Dit maakt organische search veel interessanter voor firma’s dan de meeste andere bronnen.

Geven jullie een SEO garantie?

Helaas, lang niet alle variabelen zijn te controleren:

  • hoe actief is de concurrentie ?
  • zijn er technische tekortkomingen op de site ?
  • welke toekomstige Google updates komen er nog aan ?
  • de persoonlijke voorkeuren van klanten zelf ?
  • enz.
Het is daarom niet mogelijk een harde garantie te geven dat een website zeker meer organische SEO bezoekers zal aantrekken door hogere rankings in de zoekresultaten. Bovendien is het ook zo dat het steeds interessanter is meer relevante site-bezoeken die een gewenste actie ondernemen te ontvangen, dan enkel maar meer bezoekers an sich.

Waarom met een SEO bureau werken?

Een huisarts die eens naar het gebit van een patiënt kijkt is toch ook geen tandarts ? SEO is een extreem snelle ontwikkelende en gespecialiseerde bedrijfstak, die best wordt uitgevoerd door een professional. Up to date blijven is een absolute must. Samenwerking met een SEO firma geeft de garantie dat de juiste SEO technieken worden toegepast op de site in kwestie, dat er geen potentiële bezoekers gemist worden en dat je correcte antwoorden op alle SEO vragen krijgt.

Staat jullie site op nummer 1?

”Als jullie toch zo goed zijn in SEO als jullie beweren, dan staat jullie site toch overal op nummer 1 in de zoekresultaten?”
De beste manier om deze opwerping te beantwoorden, is door eerlijk te zijn. Natuurlijk hangt het antwoord af van de gebruikte zoekterm, de search-datum en de gebezigde zoekmachine.
Bijvoorbeeld: de reden waarom Online Marketing Monkey niet op nummer 1 staat in de SERPs voor de zoekterm ‘marketing’ is omdat dit een erg brede zoekopdracht is. Voor de zoekopdracht ‘online marketing’, relevanter voor onze business, staat OMM bijvoorbeeld dan weer wel meestal op plaats 1 in de organische zoekresultaten van google.be.
serp

 Benieuwd hoe goed je website het doet qua SEO? Binnen 24u geven we je antwoord.