Betekenis SEO-term html

HTML

HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language en wordt gebruikt om de basisstructuur en inhoud van een webpagina te maken. Het is de meest fundamentele bouwsteen van het web. Het beschrijft en definieert de inhoud van een webpagina. HTML is dus geen programmeertaal, maar een opmaaktaal. Het is de taal die gebruikt wordt om een webpagina te kunnen inlezen in een webbrowser zodat de gebruiker een leesbare content ziet.

HTML bestaat uit een aantal elementen die je kan gebruiken om de verschillende onderdelen van jouw inhoud te verpakken zodat die er op een bepaalde manier gaan uitzien. De tags die de tekst insluiten kunnen van een woord of een afbeelding een hyperlink maken. Ook woorden kunnen een ander lettertype krijgen, ze kunnen vergroten of verkleinen of kunnen cursief of vetgedrukt zijn.

HTML codes

De meest bekende html codes zijn:

HTML versies

Html bestaat al sinds 1993. De afgelopen jaren zijn er verschillende updates geweest. Html 2 verscheen in 1995, versie 4 in 1999 en ondertussen zitten we sinds 2014 aan HTML5.

Belang voor SEO?

Geoptimaliseerde html-tag zoals page titels, h1 header tags, meta descriptions, alt-tags hebben nog steeds een waarde voor SEO. Maar webpagina’s geschreven in ‘propere’ html’ zonder veel overbodige codes, scoren in het algemeen ook beter in de zoekmachine resultaten.

Ontdek meer SEO-termen!

SEO quiz

Hoe sterk is jouw SEO-kennis?

Blog

Volg de online marketing trends op de voet.

Gratis SEO scan

Vraag een gratis SEO scan van je website aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.