Pakketbrievenbussen

pakketbrievenbusolvo

Pakketbrievenbussen voor e-commerce

Extra grote brievenbussen, speciaal gemaakt voor grotere online bestellingen, zijn in opkomst. Ook transporteur DHL gaat deze pakketbrievenbussen installeren. Mits de meeste mensen overdag niet thuis zijn, zijn deze speciale pakketkastjes naast de huisdeur een ideale oplossing voor zowel de online shopper als de koerierdiensten.

 

DHL

Duitsland voorloper

Sinds mei 2014 kan je in Duitsland al zo’n speciale ecommerce brievenbus huren of kopen ( 99 euro ) bij DHL. Bedoeling is dat ze ook binnenkort in België en Nederland gaan verschijnen.

Praktisch of niet ?

Veel online shoppers geven als afleveradres hun privé-adres op, waar dus vaak overdag niemand aanwezig is. De brievenbus is 9 kansen op 10 veel te klein en als er geen afgelegen terras/tuin/afdek is of ook de buren niet thuis, dan kunnen koerierdiensten het pakje niet afleveren. En moeten ze de dag erop terugkomen, wat hun rentabiliteit uiteraard niet ten goede komt. Bovendien wil de online shopper zijn bestelling vandaag, en niet morgen.

Zoals het Volvo-experiment met afleveringen in de kofferbak van je auto, is ook dit concept met pakketbrievenbussen vernieuwend.

Voordelen:

  • Een groot probleem van ecommerce, namelijk dat de online besteller overdag vaak niet aanwezig is op zijn privé-aflever-adres, wordt getackeld.
  • De consument wordt een stuk flexibeler omdat hij niet meer thuis moet blijven om zijn bestelling in ontvangst te nemen.
  • Dit geldt bovendien ook voor de koerierfirma’s omdat artikelen een tweede of derde keer aanbieden enorm veel tijd en geld kost.
  • Nieuwe modellen zullen ook geschikt zijn voor retourafhandeling.

Nadelen

  • Huizen met gevels direct aan de stoep of straat kunnen zo’n pakketbrievenbus niet plaatsen
  • Idem voor bewoners van flats

Besluit

Wanneer je online bestelt, wil je je order zo snel mogelijk ontvangen. Niemand heeft zin om effort te steken in nabellen & mailen voor een 2de of 3de leveringpoging als je niet thuis bent op het moment van levering. Deze pakketkasten verhogen dan ook de leveringsperformance.

Weet je niet goed hoe je met SEO moet beginnen? Wij helpen je met veel plezier verder!