+10 interessante SEO events in 2024

SEO conferentie

Er bestaan heel wat SEO events op verschillende plaatsen, sommigen dichtbij en anderen aan de andere kant van de wereld. In deze blog geven we je een overzicht van enkele top conferenties rond online marketing in Europa en de VS.

Deze bijeenkomsten zijn niet zomaar conferenties. Ze vormen een bruisende kern van kennis, netwerken en groeimogelijkheden voor professionals in de digitale marketing. Of je nu een professional marketeer bent die op zoek is naar de nieuwste trends of een nieuwkomer die zijn weg zoekt in de wereld van SEO, deze evenementen beloven een rijke ervaring te bieden die je professionele ontwikkeling zal laten groeien.

SEO events in Europa

Ondanks dat online marketing en SEO vaak aan de Verenigde Staten wordt gelinkt, zijn er toch heel wat online marketing evenementen die plaatsvinden in Europa. We sommen de belangrijskte op.

Binnen Europa SEO-events

1. SMX München – München – 11 t.e.m. 13 maart 2024

SMX München biedt een diepgaande verkenning van de essentie, tools en strategieën die nodig zijn voor succes in de steeds veranderende wereld van SEO. Met een groot aantal sessies en presentaties geleid door echte experts, is dit evenement een must-attend voor iedereen die zijn kennis en vaardigheden op het gebied van digitale marketing wil vergroten.

Het SEO event vindt plaats in München, van 11 tot en met 13 maart. Er komen enkele grote namen spreken, waaronder Rand Fishkin en Andrey Lipattsev.

2. Friends of Search – Amsterdam – 21 maart 2024

Eind maart 2023 gaat de elfde editie van Friends of Search door. Friends of Search in Amsterdam is dé ontmoetingsplaats voor internationale marktleiders en professionals in de SEO- en SEA-industrie. Met een interessant programma vol inspirerende presentaties van onder meer Aleyda Solis, en netwerkmogelijkheden biedt dit evenement een waardevolle kans om te leren van de besten in het vak en waardevolle connecties te leggen voor de toekomst.

Friends of Search reikt ook verschillende awards uit aan gasten met een digitaal talent.

  • Iedereen kon zijn of haar werk inzenden en laten beoordelen door een panel van experts.
  • De Friends of Search awards worden ingedeeld in twee categorieën: de beste SEO en de beste SEA of PPC, pays per click.
  • De winnaars krijgen de kans om hun werk voor te stellen aan het publiek.

Hieronder tonen we alvast enkele beelden van hoe het er vorig jaar aan toe ging.

3. TNW Conference – Amsterdam – 20 en 21 juni 2024

We trekken opnieuw naar de hoofdstad van onze noorderburen. TNW Conference in Amsterdam biedt een unieke kans om de nieuwste technologische trends te verkennen en te leren van industriële leiders en innovators. Met boeiende sessies, netwerkmogelijkheden en een levendige sfeer is dit evenement een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van technologie en digitale innovatie.

Hoewel de nadruk niet uitsluitend op online marketing of SEO ligt, blijft het evenement toch boeiend om bij te wonen. Dit komt doordat online marketing niet los staat van andere aspecten, en technologische innovaties een aanzienlijke invloed hebben op onze sector. Een treffend voorbeeld hiervan is de opkomst van generatieve AI, wat de toegankelijkheid ervan aanzienlijk vergroot.

4. International Search Summit – Barcelona – 14 november 2024

We keren naar het zonnige zuiden. The International Search Summit in Spanje is dé plek voor internationale zoekmarketeers om praktische tips en inzichten te verzamelen voor het verbeteren van de online zichtbaarheid en het bereiken van diverse doelgroepen over de hele wereld. Met een focus op effectieve strategieën en wereldwijde markttrends biedt dit evenement een waardevolle kans om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

5. Campixx – Berlijn – 13 en 14 juni

Haal je beste Duits maar boven, want dit SEO event gaat door in Berlijn. Campixx is een tweedaagse conferentie die zich focust op SEO en content marketing. Je krijgt er de kans om deel te nemen aan verschillende sessies, workshops en zelfs gespreksrondes om zelf in gesprek te gaan over jouw favoriete onderwerpen. Tussen de gastsprekers zitten niet enkel grote gastsprekers, maar ook jong en nieuw talent. Zo ontdek je nieuwe bedrijven en mensen om je netwerk uit te breiden.

SEO events buiten Europa

Ook buiten Europa is er heel wat beleven op het vlak van marketing en SEO. Er staan dit jaar enkele grote conferenties op de agenda.

Buiten Europa SEO-events

1. Brighton SEO – Verenigd Koninkrijk (Brighton) – 25 en 26 April 2024

Brighton SEO is een van de grootste SEO conferenties in de hele wereld. BrightonSEO is niet alleen een evenement. Het is een onmisbaar platform waar echte pioniers uit de branche samenkomen om inzichten te delen over search, content en influencer marketing. Het biedt een dynamische omgeving waar je kunt leren van experts en waardevolle contacten kunt leggen die jouw carrière zeker en vast een boost zullen geven. Zoals de naam al bekend maakt, vindt dit SEO event plaats in Brighton in de UK en gaat fysiek door op 20 en 21 april.

  • De conferentie verwacht elk jaar duizenden bezoekers en ook een hele lange lijst aan gastsprekers.
  • Je kan verschillende tickets kopen, zowel om de conferentie fysiek bij te wonen, als online mee te volgen.
  • Een bezoek aan Brighton SEO kan je heel wat kans bieden om je netwerk uit te breiden.

2. MozCon – Verenigde Staten (Seattle) – 3 en 4 juni 2024

Veel digitale marketeers kennen Moz als handige en veelgebruikte SEO tools, denk maar aan hun link explorer en rank tracking. Maar, Moz biedt niet enkel tools aan, ze organiseren ook een SEO event, namelijk MozCon. MozCon staat bekend om zijn praktische benadering van moderne marketing uitdagingen. Door ervaren sprekers en experts op het gebied van SEO en marketing samen te brengen, biedt dit evenement waardevolle inzichten en strategieën om met vertrouwen de uitdagingen van de digitale wereld aan te gaan.

  • Deze tweedaagse conferentie gaat fysiek door in Seattle, maar wordt ook gelivestreamd.
  • Het evenement zorgt voor een networking party om hun conferentie te openen en de sfeer er al in te blazen.
  • Elke dag zullen er verschillende gastsprekers aan het woord zijn en het online marketing event eindigt opnieuw met een networking party.
  • MozCon focust dus vooral op de experience van de deelnemers en het netwerken tijdens de conferentie met verschillende networking breaks.

3. SEO Vibes DubAI – Dubai – 22 t.e.m. 24 februari

Stap binnen in de betoverende wereld van SEO Vibes DubAI, waar professionals uit de branche samenkomen om inzichten te delen en te netwerken in een ontspannen en inspirerende omgeving. Met exclusieve mastermind-sessies en VIP-bijeenkomsten belooft dit evenement een unieke en verrijkende ervaring te bieden voor alle deelnemers.

4. Pubcon 2024 – Verenigde Staten (Las Vegas) – 4 t.e.m. 6 maart

De opmerkelijke opkomst van AI in zoekmachines is de grootste verandering in zoekmarketing van de afgelopen twintig jaar. Niet alleen ondergaan de zoekresultatenpagina’s ingrijpende transformaties, maar ook contentgeneratie. Pubcon 2024 zal diep ingaan op alle aspecten van deze nieuwe zoekrealiteit en wat het betekent voor marketeers, SEO-specialisten en website-eigenaars. De conferentie vindt plaats van 4 tot 6 maart 2024 in het iconische MGM Luxor Hotel in Las Vegas, Nevada.

5. Women in Tech SEO Festival – Wereldwijd – Verschillende data

Het Women in Tech SEO Festival is meer dan alleen een conferentie. Het is een wereldwijd initiatief dat zich focust op het ondersteunen en ‘empoweren’ van vrouwen en niet-binaire personen in de technologiesector. Met een dag vol inspirerende sessies en netwerkmogelijkheden biedt dit festival een inclusieve en ondersteunende omgeving voor iedereen die zijn eigen stempel wil drukken in de wereld van SEO.

Deze conferentie vindt plaats op verschillende plekken in de wereld. Één van de eerste edities van 2024 vindt plaats in Londen op 8 maart, maar ook in Berlijn of in de Verenigde Staten kan je het evenement bijwonen.

Wil je meer weten over SEO of heb je hulp nodig met de SEO van jouw website? Bekijk onze online marketing blog of neem contact op met onze monkeys!