7 interessante SEO events in 2023

SEO conferentie

Er bestaan heel wat SEO events op verschillende plaatsen, sommigen dichtbij en anderen aan de andere kant van de wereld. In deze blog geven we je een overzicht van enkele top conferenties rond online marketing in Europa en de VS.

SEO events in Europa

overzicht SEO events Europa

Heel wat SEO events gaan door in de VS en kosten heel wat geld om bij te wonen. Dat is meestal niet haalbaar om fysiek bij te wonen en een event online is niet hetzelfde. Toch zijn er ook heel wat online marketing evenementen die de komende twee jaar doorgaan in Europa.

YoastCon – Nijmegen – mei

Als digitaal marketeer ken je Yoast SEO misschien al van de handige SEO tool in WordPress of Shopify om je te helpen een pagina SEO-vriendelijker te maken. Yoast helpt je niet enkel online, maar ook fysiek op hun YoastCon, een conferentie rond online marketing met tips om je website te optimaliseren, hoger te ranken en ook om je bedrijf te laten groeien.

 • YoastCon gaat in mei 2023 door in een cultureel centrum, de Lindenberg in Nijmegen, een stad in Nederland vlakbij de grens met Duitsland.
 • De conferentie bestaat uit heel wat gastsprekers, zoals sprekers van Google en Elementor, en uit workshops om zelf aan de slag te gaan en nieuwe strategieën te ontdekken.
 • Het is een grote kans om je netwerk uit te breiden met mensen uit de digitale marketing wereld.
 • De sessies worden bovendien gefilmd zodat je belangrijke zaken gemakkelijk nog eens kan bekijken.


Friends of Search – Amsterdam – maart

Eind maart 2023 gaat de tiende editie van Friends of Search door. Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen geen SEO event te organiseren in België, maar wel een Friends of Search Fest in Amsterdam. Het online marketing event zal niet enkel bestaan uit informatieve sessies, maar ook uit een walking dinner en natuurlijk een muzikaal feest voor hun 10-jarige bestaan.

Friends of Search reikt ook verschillende awards uit aan gasten met een digitaal talent.

 • Iedereen kon zijn of haar werk inzenden en laten beoordelen door een panel van experts.
 • De Friends of Search awards worden ingedeeld in twee categorieën: de beste SEO en de beste SEA of PPC, pays per click.
 • De winnaars krijgen de kans om hun werk voor te stellen aan het publiek.


Campixx – Berlijn – juni

Haal je beste Duits maar boven, want dit SEO event gaat door in Berlijn. Campixx is een tweedaagse conferentie die zich focust op SEO en content marketing. Je krijgt er de kans om deel te nemen aan verschillende sessies, workshops en zelfs gespreksrondes om zelf in gesprek te gaan over jouw favoriete onderwerpen. Tussen de gastsprekers zitten niet enkel grote gastsprekers, maar ook jong en nieuw talent. Zo ontdek je nieuwe bedrijven en mensen om je netwerk uit te breiden.

 • Campixx zorgt voor meer dan 60 sessies en workshops om uit te kiezen.
 • Er is catering voorzien op het evenement en er wordt ook een avondshow georganiseerd om de sfeer losser te maken.
 • Het online marketing evenement gaat door op het evenemententerrein Van der Valk Berlin-Brandenburg op 15 en 16 juni.

Brighton SEO – Brighton – April

En last but not least, Brighton SEO is een van de grootste SEO conferenties in de hele wereld. Zoals de naam al bekend maakt, vindt dit SEO event plaats in Brighton in de UK en gaat fysiek door op 20 en 21 april.

 • De conferentie verwacht elk jaar duizenden bezoekers en ook een hele lange lijst aan gastsprekers.
 • Je kan verschillende tickets kopen, zowel om de conferentie fysiek bij te wonen, als online mee te volgen.
 • Een bezoek aan Brighton SEO kan je heel wat kans bieden om je netwerk uit te breiden.SEO events in de Verenigde Staten

overzicht SEO events VS

Zoals al eerder vermeld werd, gaan veel SEO events door in de VS. Deze conferenties zijn vaak heel groot en hebben dan ook vrij dure tickets. Hoewel het voor de meeste mensen niet haalbaar is om deze online marketing evenementen bij te wonen, is het toch wel interessant om te weten welke events daar doorgaan en wat ze op deze events zoal bespreken.

SearchLove – West Coast

De SearchLove conference is een tweedaagse conferentie die dit jaar doorging in San Diego en nog verwacht wordt in de West Coast. De datum is nog niet bekend, maar het SEO event zal bestaan uit 17 gastsprekers uit de online marketingwereld en geeft een ideale gelegenheid om te netwerken op een luxueus strand. De prijzen van de tickets gaan al snel boven 1000 dollar en bevatten catering en de opgenomen sessies.


MozCon – Seattle – augustus

Veel digitale marketeers kennen Moz als handige en veelgebruikte SEO tools, denk maar aan hun link explorer en rank tracking. Maar, Moz biedt niet enkel tools aan, ze organiseren ook een SEO event, namelijk MozCon. Op deze online marketing conferentie kun je van alles bijleren over hoe je tegenwoordig hoger kan ranken in de zoekmachine, hoe je beslissingen maakt op basis van data en future-proofing.

 • Deze tweedaagse conferentie gaat fysiek door in Seattle op 7 en 8 augustus, maar wordt ook gelivestreamd.
 • Het evenement zorgt voor een networking party om hun conferentie te openen en de sfeer er al in te blazen.
 • Elke dag zullen er verschillende gastsprekers aan het woord zijn en het online marketing event eindigt opnieuw met een networking party.
 • MozCon focust dus vooral op de experience van de deelnemers en het netwerken tijdens de conferentie met verschillende networking breaks.

DMO Advanced – Napa Valley – oktober

DMO advanced is een SEO event dat wordt georganiseerd door digital marketers organization. Ook deze conferentie biedt twee dagen vol sessies van gastsprekers en netwerken aan. Het evenement focust zich op digitale marketing en geeft elke bezoeker de keuze tussen verschillende interactieve sessies.

 • Deze conferentie gaat door in oktober 2023 in Napa Valley, Californië.
 • Het bestaat uit zowel sessies als sociale gelegenheden om te netwerken en te genieten van catering.
 • Het evenement gaat door op verschillende plaatsen en biedt doorheen de dag transport aan met bussen om naar de volgende sessie op gelegenheid te rijden.
DMO Advanced zorgt zo voor twee dagen vol bijleren, netwerken en beweging.


Wil je meer weten over SEO of heb je hulp nodig met de SEO van jouw website? Bekijk onze online marketing blog of neem contact op met onze monkeys!