SEO video’s 2013

top seo videos

De 4 beste SEO video’s

Online Marketing Monkey bestaat ondertussen enkele maanden. In onze kennisbank en social media kanalen hebben we ondertussen al heel wat geschreven over online marketing. Hier de 4 SEO video’s die we tijdens het schrijven van de berichten zijn tegengekomen en die op ons in 2013 de meeste indruk hebben gemaakt.

Waarom blijft de conversie zo laag ?

Webshopping wordt veronderstelt leuk te zijn. Maar waarom blijft de order- conversie van de meeste shops zo laag ? De video laat zien wat er gebeurt indien de starre regels van online webwinkels worden toegepast op het echte leven. De video is niet alleen heel erg amusant, maar bevat ook erg veel waarheid. Het artikel wil duidelijk maken dat de order-conversie van webshops nog veel beter kan.

Beïnvloed de bounce rate de SEO ranking ?

Eerlijk ? We dachten van wel. Immers, onze vrienden van Google kunnen via de Google analytics accounts perfect nagaan hoe de bounce rate van een site zich gedraagt. Een hoge bounce rate, in combinatie met een zeer lage time on site, duidt op niet relevante content en zou dus de perfecte ranking factor voor Google kunnen zijn. Omdat we twijfelden, hebben we het opgezocht. In de video zweert Google op haar communie zieltje dat ze nooit Google Analytics zullen gebruiken om de SEO posities te bepalen.

5 veel gemaakte SEO fouten

In deze video heeft Maile Ohye van Google het over zoekmachine optimalisatie fouten die ze vaak tegenkomt:

  • Het moet meteen helder zijn wat een website doet én niet doet
  • De off- én online werkzaamheden van het hele bedrijf moeten op elkaar aansluiten
  • Volg de activiteiten van Google van dichtbij
  • Denk niet te veel aan de technologie van de zoekrobots
  • Zorg dat uw online marketing afdeling de laatste SEO ontwikkelingen op de voet volgt.

Google Pinguïn

Google Pinguin is niet alleen een heel leuke naam, maar elke online marketeer hoort toch te weten wat het precies is. Zoals elk bedrijf tracht ook Google voortdurend haar diensten te verbeteren: de zoekalgoritmes worden permanent gefinetuned om websites met sterke, relevante, kwaliteitsvolle content hoger in de rankings te zetten, ten nadele van de spammy sites. Creëer dus altijd linkwaardige content voor je klanten en prospects en doe dat op een ‘natuurlijke wijze’. Dan hoeft u Pinguïn en alle verdere updates in de toekomst niet te vrezen.

Weet je niet goed hoe je met SEO moet beginnen? Wij helpen je met veel plezier verder!