Keyword checker

keyword checker

Keyword checker Fat Joe

Situering

Elke online marketing afdeling kent u wel: ” wat is de huidige positie van keyword X voor onze website ? ” Je kan daarvoor even naar (de meest bekende) search engine zoals google gaan, dat zoekwoord intypen en kijken wat de ranking van het moment is. By the way: vergeet de zogenaamde webgeschiedenis niet uit te zetten in je Google account, want anders bestaat de kans dat het keyword voor de website veel beter scoort dan in werkelijkheid. Een andere mogelijkheid om de ranking te weten te komen, is een betalend account voor ranktrackers te consulteren, zoals deze van Moz, wat de meeste onder ons echter niet hebben. Hoe dan ook, het controleren van de werkelijke positie van een bepaald keyword voor een website is eigenlijk een heel gedoe en duurt al snel enkele minuten.

Het kan echter veel sneller en eenvoudiger met onderstaande keyword checker !

De keyword checker Fat Rank

Een SEO tooltje dat Online Marketing Monkey onlangs ondekt heeft en sindsdien er veel gebruikt is Fat Rank. Laat u niet afschrikken door de iets wat vreemde naam. Deze lichtgewicht plugin voor Google Chrome is volledig gratis, simpel te downloaden, ongelofelijk eenvoudig en nog accuraat ook ! In enkele seconden kan je met deze keyword checker de Google ranking van een zoekwoord achterhalen voor om het even welke website en voor eender welke land.

fat rank joe

Fat Rank is dus een Chrome extensie met volgende specificaties:

  • het zoekt in Google de ranking van een specifiek zoekwoord of zin op voor de website die je op dat moment bezoekt.
  • controleert tot op een rank diepte van 100 posities
  • het toont de actuele positie en betreffende URL van de gerangschikte webpagina
  • mogelijkheid om rank na te gaan voor het land van keuze

Hoe werkt de keyword checker ?

Open Google Chrome, ga naar de website van Fat Rank en download de keyword checker extensie. Opgelet: de plugin is vooralsnog enkel beschikbaar in Chrome. Mits het een erg lichte plugin is, duurt het downloaden slechts enkele seconden. Zodra de tool juist is gedownload, zie je rechtsboven in je browser het logo van Fat Ranker.

Voorbeeld: stel dat we de positie van het keyword ‘online marketing’ voor de website ‘onlinemarketingmonkey.be’ willen controleren in google.be met deze keyword checker. Ga dus eerst naar die website, klik op het geel-oranje logo van Fat Rank, vul het keyword ‘online marketing’ in en selecteer als land ‘België’. Wil je datzelfde keyword voor Nederland checken, selecteer het dan gewoon in de dropdown box. Klik vervolgens op ‘Submit’ en de actuele positie verschijnt. Klaar ! Sneller kan bijna niet.

Tip: je moet wel altijd eerst naar de website waarvoor je een keyword wilt verifiëren gaan. Anders lukt het niet. Als de ranking goed is en je er (terecht) trots op bent, dan kanje het ook nog eens heel eenvoudig delen via Twitter en Facebook.

De werking van de keyword checker Fat Rank is verder uitgelegd in onderstaande video.

Besluit Keyword checker

Verlies voortaan geen tijd meer met het controleren van de positie van een bepaald keyword en gebruik de keyword checker Fat Rank.

 

Ook interessant om lezen

Benieuwd hoe goed je website het doet qua SEO? Binnen 24u geven we je antwoord.