YouTube SEO

YouTube SEO

De beste YouTube kanalen over zoekmachineoptimalisatie

Search Engine Optimization wordt elke dag gebruikt door bedrijven, studenten en particulieren die hun websites willen optimaliseren. Het belang neemt iedere dag toe en men geeft steeds meer aandacht aan SEO. Volgens Google trends, is de interesse in dit onderwerp het afgelopen jaar verdubbeld.

Bedrijven besteden veel aandacht aan blogs, want zo kunnen ze de aandacht van (potentiële) klanten krijgen. Bezoekers en klanten van een website verwachten nu niet alleen de aangeboden diensten, maar ook een toegevoegde waarde. Deze toegevoegde waarde kan in de vorm van een YouTube filmpje aangeboden worden. YouTube en SEO, het lijkt misschien een ongewone combinatie. Toch kunnen de twee elkaar ondersteunen.

Waarom YouTube?

YouTube is al jaren één van de meest gebruikte websites. Iedere dag worden miljoenen video’s bekeken. YouTube is net als het menu van een restaurant, je kiest wat je zelf wil. Hier zagen bedrijven en online marketeers een grote opportuniteit om hun boodschap te brengen. Een video is visueel aantrekkelijker dan een lange tekst.

Personalisatie

Aan de hand van algoritmen gaat YouTube een aanbevolen lijst maken. Deze lijst is gepersonaliseerd naar jouw eigen voorkeuren. Perfect toch?

Hier zien online bedrijven en marketeers een grote kans om hun kennis te delen met anderen en tegelijkertijd te winnen aan naambekendheid.

In tegenstelling tot andere sociale kanalen is de “personalisatie” bij YouTube anders. Neem nu bijvoorbeeld Facebook. Facebook personaliseert jouw profiel op basis van wat je vrienden leuk vinden. Bij YouTube gaat het om wat jij leuk vindt en waar jij naar kijkt.

Video marketing

Veel bedrijven gebruiken nu een nieuwe strategie om aan de hand van video’s, van hun product of dienst, een groter publiek te bereiken. YouTube de ideale website om aan video marketing te doen.
Dankzij video marketing kan je content op een leuk manier creëren. Een ander voordeel van video marketing is dat de boodschap van de video duidelijker kan zijn. Zo kan men een beter beeld over een onderwerp scheppen.

Budget speelt geen rol

Het gaat niet om grote budgetten. Je moet niet perse veel geld in video’s te investeren om een succesvolle videomarketingcampgane te verrichten. Iedereen heeft een kans om bekend te worden op YouTube. Op YouTube vind je genoeg uitleg hoe je interessante video’s kan maken. Het geheim voor het succes op YouTube is vooral blijf werken aan je video’s en er veel tijd aan spenderen.

Top 3 kanalen op YouTube

Omdat er heel wat verschillende kanalen en video’s zijn en je waarschijnlijk nog geen idee hebt waar te beginnen, maken wij een top 3 van de SEO kanalen op YouTube. Deze kanalen werden met verschillende criteria gekozen. Aantal abonnees, aantal views en toffe content, want we willen dat je een leuke ervaring hebt.

Ahrefs TV

Bij Ahrefs TV draait het allemaal om bruikbare SEO tutorials die laten zien hoe je jouw organische zoekverkeer kan vergroten en nummer één op Google zijn. Ze hebben meer dan 50 000 abonnees en hun video’s zijn meer dan 2 627 000 keer bekeken.

In hun video’s vertellen ze veel over SEO en ze geven altijd statistieken hierover. Ze geven ook veel tips over SEO. De inhoud van hun video’s gaan wel niet altijd over SEO. Ze leggen ook veel uit over andere gerelateerde thema’s zoals YouTube keyword of hoe je jouw website kan promoten.

Als je jouw kanaal wil optimaliseren aan de hand van SEO, bekijk dan zeker eens hun video’s. Je zal veel bijleren want knowlegde is the key to success!

YouTube Ahrefs TV

Brian Dean

Weet je nog niet veel over SEO en wil je een simpele uitleg? Dan moet je zeker het kanaal van Brian Dean opzoeken. Hij wordt een ” SEO-genie” genoemd door Entrepreneur.com en “Brilliant entrepreneur” door Inc Magazine.

Hij is een SEO- expert die jou zeker en vast zal helpen met SEO. Op zijn kanaal bespreekt hij verschillende cases. Hij geeft ook veel tutorials over SEO en al jouw vragen zullen beantwoorden worden door zijn kanaal. Hij spreekt niet alleen over SEO maar ook over andere onderwerpen zoals YouTube, Google of linkbuilding.

Zijn kanaal is ideaal voor iedereen die zijn website wil optimaliseren. Hij geeft veel nuttige adviezen die jou op dagelijkse basis kunnen helpen.

Hij schrijft ook veel blogs over SEO. Deze blogs worden gelezen door miljoenen mensen. Als je zijn blog wil lezen, kijk eens op Backlinko.com.

YouTube Brian Dean

Neil Patel

Als je nooit over Neil Patel gehoord hebt, dan moet je onmiddellijk ook zijn kanaal eens bezoeken. Hij is de Cristiano Ronaldo van SEO. Meer dan 13 000 000 mensen hebben zijn video’s al gekeken.

Neil Patel studeerde marketing omdat hij geen andere keuze had. Toen hij 16 was creëerde hij zijn eerste website en betaalde een paar firma’s om hem te helpen. Helaas leverden zij geen resultaten.

Hoewel hij dus beweert geen andere keuze gehad te hebben dan marketing studeren, is hij nu wel één van de belangrijkste marketeers en SEO experten ter wereld.

Waarom kijken mensen naar zijn kanaal?

Hij is een persoon die echt in SEO gelooft. Hij toont in zijn video’s aan wat je zeker moet doen om jouw website te optimaliseren. Het leuke aan zijn kanaal is dat hij nog over andere thema’s spreekt zoals sociale media, sales of entrepreneurship.
Hij is niet alleen bezig met video’s op YouTube, maar hij heeft ook zijn eigen blog. Zijn blogs gaan vooral over SEO en linkbuilding.

YouTube kanaal Neil Patel

Online Marketing Monkey

Last but not least, Online Marketing Monkey. Ons eigen YouTube kanaal.

Wij zijn dagelijks bezig met SEO en we zijn ervan overtuigd dat SEO het verschil kan maken. Wij hebben een enorm aanbod aan blogs en zullen nu ook volop inzetten op YouTube. Het leren van SEO is een must voor elke digitale marketeer die zijn of haar website wil optimaliseren, daarom willen wij onze kennis op een leuke manier delen.

YouTube kanaal OMM

Benieuwd hoe goed je website het doet qua SEO? Binnen 24u geven we je antwoord.

Plaats een reactie