Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is één van de meest belangrijke SEO-aspecten van je website. Maar in goede linkbuilding kan best veel tijd kruipen. Gelukkig heeft Online Marketing Monkey hiervoor de geschikte oplossing: laat je linkbuilding uitbesteden! Ook bij ons kan je je linkbuilding uitbesteden. Wij kiezen de ideale linkpartners voor jou uit en stellen een goed linkbuildingplan op. Benieuwd hoe wij jouw linkbuilding uitbesteden en wil je je kennis van linkbuilding opfrissen? Lees dan meer in deze blogpost over linkbuilding uitbesteden!

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding probeer je hyperlinks van andere websites te laten linken naar jouw website. Dit doe je om de SEO van je website te verbeteren en hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Zoekmachines zoals Google gebruiken hyperlinks om het web te crawlen of indexeren. Ze doorzoeken het volledige internet en brengen de verschillende websites en webpagina’s in kaart. Google doorzoekt elke link op het web om erachter te komen waarover webpagina’s en websites gaan.

Belang linkbuilding

Door de jaren heen is linkbuilding een zeer belangrijk onderdeel van SEO geworden. Wie hoog wil scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines moet meedoen met linkbuilding. Zoekmachines zoals Google en Bing zien een hyperlink naar jouw website als een soort van stem. De verwijzende website wil haar bezoekers vertellen dat er zeer nuttige en waardevolle informatie bevindt wanneer ze op de link klikken. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe meer de zoekmachines je website als waardevol en relevant zullen zien. Daarnaast zorgen links ervoor dat er via andere manieren ook bezoekers op je website terechtkomen.

Naast de technische SEO en on-page SEO is linkbuilding dus één van de belangrijkste factoren om een goede positie binnen de organische zoekresultaten te scoren. Meer en betere backlinks zorgen ervoor dat je website een goede reputatie opbouwt, zowel voor de bezoekers als voor de zoekmachines. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten.

Linkbuilding uitbesteden: onze aanpak

Wil jij jouw linkbuilding uitbesteden aan Online Marketing Monkey? Dan laten we je alvast even kennismaken met onze manier van aanpakken!

Bij Online Marketing Monkey werken we voor elke klant een op maat gemaakt linkbuildingplan uit. Daarin overlopen we eerst nog eens de belangrijkste kenmerken van linkbuilding. Wat is het precies en hoe ga je er mee aan de slag. Daarna geven we advies voor het uitwerken van de linkbuilding campagne. Dat is de praktische uitvoering van het plan waarbij we trachten het aantal links naar de website te verhogen.

Hierbij doen we vooral beroep op de sterke aspecten van de website zoals content, nieuwigheden, producten, enquêtes en nog zoveel meer. Daarnaast kijken we naar de verschillende zaken waar Google rekening mee houdt voor goede linkbuilding. Een link is pas goed als die door Google erkend wordt. Hiervoor zijn zaken als de autoriteit en relevantie van de links, evenals de snelheid van de groei van het aantal links belangrijk. Daarnaast bekijken we ook hoe je je eigen ankertest kan gebruiken om aan linkbuilding te doen.

Tenslotte geven we in dit linkbuildingplan ook enkele praktische tips voor je eigen linkbuilding. Die tips kunnen je helpen om een groter aantal links naar je website te lokken.

Bij dit linkbuildingplan krijg je ook een plan van aanpak waarmee we echt aan de slag kunnen met je linkbuilding campagne. De keuze ligt echter wel bij de klant hoe ze te werk willen gaan. Het is mogelijk om ook deze stap met Online Marketing Monkey verder uit te werken, maar het bedrijf kan er ook voor kiezen zelfstandig aan de slag te gaan. Hoe dan ook blijven we altijd paraat om te helpen waar nodig. 

Ben je eenmaal gestart met je linkbuilding campagne, dan helpen wij je verder met het analyseren en monitoren van de resultaten. Hiervoor baseren we ons op verschillende indicatoren die een goed beeld geven van het effect van je campagne.

Wil je zelf je linkbuilding uitbesteden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Contacteer ons

 

 

Plaats een reactie