Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden

Hoger in de zoekresultaten verschijnen wil iedereen wel. Daarom is een gerichte en sterke SEO aanpak van cruciaal belang. Google rankt je website aan de hand van diverse ranking factoren. Linkbuilding speelt daarin een erg belangrijke rol. Maar is misschien wel 1 van de moeilijkste aspecten van SEO. En waarschijnlijk ook het meeste tijdrovende. Daarom hebben we bij Online Marketing Monkey de ideale oplossing, namelijk: laat je linkbuilding uitbesteden! Ben je nu benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om de vindbaarheid van je website te verbeteren? Of wil je weten wat linkbuilding juist is? Zoek niet verder, want wij beantwoorden al deze vragen op deze pagina. 

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Waarom kan linkbuilding uitbesteden interessant zijn voor jouw bedrijf? De belangrijkste reden is dat het verkrijgen van externe links erg tijdrovend en best moeilijk kan zijn. Het vergt veel onderzoek en kennis om de juiste websites te vinden en ze op de juiste manier te benaderen. Door linkbuilding uit te besteden, kun je jezelf veel tijd, geld en energie besparen.

De Online Marketing Monkey aanpak

Bij Online Marketing Monkey werken we in 5 stappen een op maat gemaakte strategie voor je uit. 

infographic stappenplan uitbesteden linkbuilding

Het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek proberen wij een totaalbeeld te krijgen van je website en de sector waarin je je bevindt. We bespreken de USP’s, welke zoekwoorden belangrijk zijn, de online concurrenten en veel meer. Deze informatie houden we bij het opstellen van het linkbuilding plan in het achterhoofd.

Opstellen van het linkbuilding plan

Het linkbuilding plan wordt geschreven om je verder te helpen met het verbeteren van je vindbaarheid. Het geeft je als klant een goed beeld van wat linkbuilding precies is. We geven je in het plan de nodige kennis mee die je moet weten over kwalitatieve backlinks en bespreken de technieken die we zullen toepassen. Verder voeren we een sectoranalyse en concurrentieanalyse uit die de basis vormt voor de werkzaamheden. En gaan we al op zoek naar potentiële linkprospects.

Nulmeting

In overleg met de klant bepalen we welke URL’s (pagina’s) beter vindbaar gemaakt moeten worden. Naar deze pagina’s zullen de externe links verwijzen. Ook stellen we een overzicht op van de belangrijkste metrics (DA, AS, …) en hun Autoriteitsscores, die maandelijks zullen worden bijgewerkt. Hiervoor gebruiken wij geavanceerde SEO tools zoals Semrush, Moz en Search Metrics.

Betekenis SEO-term externe links

Linkbuilding

Het voorbereidende werk is nu achter de rug en we kunnen van start gaan met het bouwen van de backlinks. We contacteren websites binnen ons netwerk en gaan op zoek naar andere opportuniteiten die relevant zijn. Vaak worden de links geplaatst in de vorm van een gastblog. Voor het schrijven van deze artikelen hebben wij een in-house copywriter die de teksten aanlevert. 

Lees meer over de verschillende soorten linkbuilding-strategieën.

Rapportage

Bij linkbuilding uitbesteden wil je natuurlijk weten wat de impact is van onze diensten. Bij Online Marketing Monkey staat transparantie én White hat SEO centraal. Maandelijkse rapporten worden je toegestuurd met alle informatie die je moet weten!

  • Stijging in Domain Autoriteit van de website (Moz), Authority Score (Semrush), SPS (SearchMetrics)
  • Spamscore
  • Stijging in verwijzende domeinen
  • Groei van de organische posities in de zoekresultaten

Backlink

Linkbuilding uitbesteden aan Online Marketing Monkey

Waarom linkbuilding uitbesteden Online Marketing Monkey? Wij hebben +10 jaar ervaring en helpen onze klanten keer op keer hun backlinking doelstellingen te realiseren. Met onze ervaring en expertise zijn wij in staat om de klus te klaren!

Wij werken niet aan de hand van zogenaamde linkbuilding pakketten. Dit wil zeggen dat wij op vlak van prijszetting flexibel zijn. De klant beslist welk budget voor de campagne wordt uitgetrokken en wij passen onze strategie daarop aan.

Transparantie staat bij ons linkbuilding bureau centraal, waardoor we succes boeken op lange termijn. Wij werken volgens de richtlijnen van Google (White hat SEO) en garanderen dat de links die geplaatst worden relevant en kwalitatief zijn.

Dus als je op zoek bent naar een linkbuilding specialist, neem dan contact met ons op.

Wanneer is een link van goede kwaliteit?

Niet iedere externe link geeft dezelfde waarde door naar je website. Vooraleer wij een link plaatsen controleren we steeds een aantal zaken waaronder:

1. Autoriteit

Domein autoriteit is een metriek die wordt gebruikt door SEO specialisten om te voorspellen hoe goed een website zal scoren in de zoekresultaten. Deze metric wordt weergegeven met een score van 0 tot 100. Hoe hoger de domein autoriteit, hoe waardevoller de link. Wij voeren ook een controle uit om na te gaan of deze scores al dan niet gemanipuleerd zijn. 

2. Relevantie

De website die naar jouw site moet relevant zijn. Relevantie betekent dat de inhoud van de site verband houdt met jouw branche.  

3. Backlink profiel van de website

Tegenwoordig zijn er veel zogenaamde “link farms”. Dit zijn netwerken bestaande uit verschillende sites, opgezet met het doel links te verkopen. Wij controleren altijd de inkomende links naar een domein om er zeker van te zijn dat het domein op natuurlijke wijze inkomende links verkrijgt. Linkbuilding uitbesteden is interessant als je zelf niet over de nodige kennis beschikt om dit te controleren.

4. Organisch verkeer

Heeft de website voldoende organisch verkeer? En is het verkeer afkomstig van verschillende relevante zoekwoorden in de organische zoekresultaten? 

Domain Authority

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding uitbesteden probeer je hyperlinks van andere websites te laten linken naar jouw website. Dit doe je om de SEO van je website te verbeteren en hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Zoekmachines zoals Google gebruiken hyperlinks om het web te crawlen of indexeren. Ze doorzoeken het volledige internet en brengen de verschillende websites en webpagina’s in kaart. Google doorzoekt elke link op het web om erachter te komen waarover webpagina’s en websites gaan. Linkbuilding is dus een methode om je website hoger te laten scoren in de Google zoekresultaten.

Een hogere autoriteit betekent natuurlijk ook dat je hoger scoort in de Google ranking. Een hoge autoriteit krijg je door het verkrijgen van links op relevante websites die dan terug verwijzen naar jouw website. Veel mensen denken dat hoe meer links verwijzen naar je website hoe beter, maar in de realiteit is de kwaliteit veel belangrijker dan de kwantiteit.

Belang linkbuilding uitbesteden

Door de jaren heen is linkbuilding een erg belangrijk onderdeel van SEO geworden. Wie hoog wil scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines moet meedoen met linkbuilding. Kijk bijvoorbeeld naar Wikipedia, honderden andere websites linken hiernaar. Het gevolg hiervan is dat Wikipedia op bijna alle zoektermen zeer hoog scoort. Zoekmachines zoals Google en Bing zien een externe link naar jouw website als een soort van vertrouwensstem. De verwijzende website wil haar bezoekers vertellen dat er zeer nuttige en waardevolle informatie bevindt wanneer ze op de link klikken. Hoe meer kwalitatieve sites naar je website linken, hoe meer de zoekmachine je content als waardevol en relevant zal zien. Daarnaast zorgen links ervoor dat er via andere manieren ook bezoekers op je website terechtkomen.

Naast de technische SEO en on-page SEO is linkbuilding (off-page SEO) dus één van de belangrijkste factoren om een goede positie binnen de organische zoekresultaten te scoren. Meer en betere backlinks zorgen ervoor dat je website een goede reputatie opbouwt, zowel voor de bezoekers als voor de zoekmachines. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten. Klinkt dit interessant? Neem dan contact met ons op om meer info over onze linkbuilding uitbesteden werkwijze te weten te komen.

DA scores

Kan linkbuilding uitbesteden afgestraft worden door Google?

Nee, totaal niet! Sterker nog Google maakt zelf ook gebruik van backlinks. Linkbuilding moet je wel op de juiste manier uitvoeren, als je dit niet doet kan dit negatieve gevolgen hebben op je ranking of kan je zelf een Google penalty krijgen.

Google penalty

Google geeft je als straf dat je website lager zal te komen staan in de zoekresultaten. Dit een relatief “lichte” straf die je krijgt in vergelijking met de volgende. De ergere straf zorgt ervoor dat je website/pagina helemaal niet meer wordt getoond in de zoekresultaten. Het is zeer belangrijk dat je deze overtredingen zo snel en zo goed mogelijk behandeld. Dit doe je door de zaken te verbeteren waarop je gestraft bent. Enkel op deze manier kan je ervoor zorgen dat Google je website/pagina opnieuw gaat indexeren en zichtbaar maken voor de gebruikers.

Er zijn verschillende zaken binnen SEO die er kunnen voor zorgen dat je een penalty krijgt. Het is belangrijk dat je altijd schrijft voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines. Door dit toe te passen voorkom je black hat SEO. Veel bedrijven die linkbuilding uitbesteden aanbieden werken niet volgens de richtlijnen van Google, let hier voor op! Ook moet je er voor zorgen dat je kwalitatieve backlinks gebruikt in je linkbuilding strategie. 

Enkele situaties die ervoor kunnen zorgen dat je een Google penalty krijgt: 

  • Als je website op een korte termijn heel veel backlinks krijgt van een domein die helemaal niets te maken heeft met jouw website of pagina, kan dit leiden tot het krijgen van een Google penalty. Het kopen van backlinks valt hier uiteraard ook onder.
  • Het gebruik maken van verborgen teksten was ook een trucje die vroeger wel vaak gebruikt werd. Deze teksten zijn eerst en vooral niet zichtbaar, maar van deze verborgen teksten bestaat er wel degelijk broncode van.
  • Zoals we hierboven al eens hebben vermeld, is het belangrijk om je teksten/artikels ook te schrijven voor bezoekers. Het volproppen van SEO-termen, om de zoekmachine tevreden te stellen, zal Google bestraffen door, (je ziet het al aankomen) het geven van een penalty.

Interesse om je linkbuilding uit te besteden aan ons? Wens je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!