SEO Minion: de tool van 2023 (video)

Ontdek de tool SEO minion

Het verkrijgen van een goede SEO op je webpagina wordt alsmaar belangrijker. Met gebruik van deze tool kan je zien wat je sterke en zwakke punten zijn. Als je deze zwakke punten versterkt zal je dus hoger scoren in de Google ranking. Dit klinkt allemaal wel logisch, maar hoe kan je dit nu op een makkelijke manier controleren? Wij raden je aan om de Chrome-extensie SEO Minion te gebruiken.

Klinkt deze tool als muziek in de oren? Lees dan zeker verder om er alles over te weten te komen!

Wat is de SEO minion?

De SEO Minion is een gratis extensie die je helpt met dagelijkse SEO-taken om zo je on-page SEO te optimaliseren. Deze tool helpt je met volgende zaken:

  • Het analyseren van on-page optimalisatie: analyseer de HTML van elke webpagina zoals; titel, meta description, koppen, etc.;
  • Markeren van alle links: deze tool markeert elke link die zich op je pagina staat, zowel intern als extern;
  • Controleer niet-werkende links: controleer alle gebroken links op een webpagina en categoriseer ze op basis van hun statuscode;
  • Hreflang checker: de tool controleert of het label en de retourtags van hreflang aanwezig zijn;
  • SERP-preview: bekijk je website op basis van een echt zoekresultaat en je kan dit ook in real time bewerken;
  • Google-zoeklocatiesimulator: de SEO Minion laat je zien hoe jouw resultaten er in een andere taal of in een ander land eruitziet.

Het is haast onmogelijk om al deze zaken handmatig te contoleren, dus is een extensie die al deze zaken controleert is een must have.

Waarom is de SEO Minion zo handig?

De SEO Minion is een tool die iedereen die met SEO bezig is moet hebben. Deze extensie is zeer gebruiksvriendelijk en werkt supersnel. Je bespaart uren handmatig werk, omdat deze tool alles controleert in een mum van tijd.

De drie meest gebruikte functies

Analyseren van de on-page optimalisatie

Nu gaan we dieper gaan op de drie meest gebruikte functies. We starten met het analyseren van de on-page optimalisatie. Deze functie zal je waarschijnlijk het meest gebruiken, we tonen al de toepassingen graag met een aantal voorbeelden:

Voorbeeld-titel

Zoals je ziet krijg een duidelijke weergave van je URL, titel en beschrijving.

Voorbeeld-Formats

Hier zie dan het formaat van al je titels en tussentitels. Een goede structuur is cruciaal omdat Google dan een idee heeft hoe je webpagina is opgebouwd.

Markeren van alle links

We gaan over naar de tweede functie, namelijk het markeren van alle links. Hier kan je zien dat de SEO Minion alle links heeft gemarkeerd die actief zijn op je webpagina. Ook kan je de links filteren tussen interne en externe links.

SEO-Minion-Markeren

Controleren van gebroken links

We komen nu aan bij de derde en laatste functie waar we dieper op ingaan. De SEO Minion controleert heel je webpagina op de aanwezigheid naar gebroken links. Gebroken links kunnen een links zijn die je naar een omleiding leiden, of die rechtstreeks je naar een 404-pagina leiden.

SEO-Minion-Gebroken-links

We hopen dat je iets hebt bijgeleerd over de schitterende tool “SEO Minion”. Sta je te popelen om de extensie te installeren? We geven je graag de link om deze toe te voegen aan je repertoire. Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Bekijk ook zeker onze video

Wil je meer te weten komen over de tool SEO minion? Speciaal voor jullie maakten we een video waarin we alle functies van deze tool voor je uitleggen. Waar wacht je nog op!